FIFA / Danas je jedan od najboljih na svijetu, a ovako je igrao u Premijer ligi BiH

12. 07. 2018. u 16:41:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Fudbalska reprezentacija Hrvatske slavila je u polufinalnu Svjetskog prvenstva protiv reprezentacije Engleske i izborila svoje mjesto u historijskom finalu Mundijala.

Vođa ove reprezentacije Hrvatske bez ikakve sumnje je Luka Modrić, kapiten reprezentacije i jedan od najvažnijih fudbalera u redovima madridskog Reala. Modrić je neizostavan, a ne tako rijetko i najvažniji dio ekipe koja je u posljednjih pet godina dva puta bila prvak Europe.

Trnovit je bio put Luke Modrića do svjetskog vrha, a prije 14 godina igrao je u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Nosio je dres mostarskog Zrinjskog, a navijači ovog kluba proglasili su ga najboljim igračem u toj sezoni.

Izvještaj s utakmice Zrinjskog i Sarajeva jedan je od rijetkih koji se može naći na internetu, a upravo u tom susretu Modrić je postigao jedan pogodak. Zrinjski je slavio s 2:1. Golove su još postigli Janjetović za Zrinjski i Alen Škoro za Sarajevo.

Poznata je i Modrićeva izjava za Premijer ligu Bosne i Hercegovine, a koja se odnosi na njenu fizičku zahtjevnost. "Kada savladate igranje u Premijer ligi BiH, onda možete igrati bilo gdje", rekao je svojevremeno Modrić.

NEMA KOMENTARA