Da se naježiš: I pape i dida (baba) bili su Torcida

Radiosarajevo.ba
Da se naježiš: I pape i dida (baba) bili su Torcida
Foto: Screenshot / Ultra baka iz Splita

"Pape i dida bili su Torcida, bila je boja i sina moga. Kada umrem umotan u bilo, na Poljud odnesite mi tilo, nek vijori barjak, na kojem piše Hajduk živi vječno, Bog i niko više", pjesma je Vinka Coce.

Građani Bosne i Hercegovine kada putuju na hrvatsko primorje preko Metkovića, odnosno graničnog prijelaza, uz Neretvu s desne strane vidjet će grafit na kojem su riječi ove pjesme: "I pape i dida bili su Torcida".

Da je to zaista tako svjedoči i videoprilog koji dolazi od navijača splitskog Hajduka. Naime, na ovom snimku vidi se jedna starija gospođa, vjerovatno već odavno baka, kako ne štedi svoje grlo za voljenog Hajduka. Zna baka i tekst pjesme i vjerovatno se radovala golu Saida za produžetak, a potom i Jurića za pobjedu u posljednjoj minuti protiv Šibenika u Kupu Hrvatske.

Na ovom gostovanju snimljen je i ovaj videoprilog bake koja voli Hajduk. Ultra baka od koje bi svi mi mogli puno toga naučiti. Mentalitet, ustrajnost, ljubav - protiv modernog fudbala i za svoj "lokalni" klub. Bravo ultra bako!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije