Hoće li nemili događaji ostaviti traga: Crnkić se priključio pripremama

Radiosarajevo.ba
Hoće li nemili događaji ostaviti traga: Crnkić se priključio pripremama
/ Nermin Crnkić (Foto: Fena)
Nermin Crnkić, fudbaler Sarajeva, sinoć se priključio pripremama Bordo kluba na Jahorini.

Podsjećamo, Crnkić je bio oslobođen svojih klupskih obaveza nakon finalne utakmice Kupa BiH sredinom maja. Razlog: Prijeteće poruke navijača koje je dobio zbog promašaja u revanš utakmici s Širokim Brijegom.

Prije nego se vratio u glavni grad BiH i priključio pripremama kluba s Koševa, Crnkić je boravio u Americi kod porodice.

"Drago nam je što je Crnkić ponovo s nama. On je drugi strijelac u ekipi u prošloj sezoni, odmah iza Ahmetovića, i zaslužan je za dobre rezultate Sarajeva. Vjerujem da nemili događaji nisu ostavili previše traga na njemu. Želja nam je da igrač, koji ima ugovor s klubom, pomogne ekipi na terenu. Nermin posjeduje kvalitet, to je pokazao u prošloj sezoni", rekla je Sabrina Buljubašić, generalna direktorica FK Sarajevo.

Crnkić je izrazio svoju radost što je ponovo s ekipom i što će imati priliku da pomogne timu da ostvari što bolje rezultate u predstojećim međunarodnim utakmicama.

Osim Crnkića, ekipi se pridružio i Frank Liivak, estonski reprezentativac, koji je prošlog vikenda nastupao u kvalifikacijama za SP u Rusiji, a u narednim danima očekuju se i članovi U-21 reprezentacije BiH Mićo Kuzmanović, Advan Kadušić, Marko Mihojević i Nemanja Anđušić.

Sarajevo će boraviti u narednih deset dana na Jahorini, gdje će klub obaviti pripreme za predstojeću takmičarsku sezonu. Protivnika u prvom krugu kvalifikacija za UEFA Europsku ligu, Sarajevo će saznati 19. juna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije