Crvena zvezda, Plzen i Marseille u šesnaestini finala Europske lige

AA
Crvena zvezda, Plzen i Marseille u šesnaestini finala Europske lige
U četvrtak navečer odigrane su utakmice posljednjeg 6. kola grupne faze Evropske lige, a u mečevima odigranim u terminu od 21.05 sati plasman u šesnaestinu finala su izborili Crvena zvezda, Plzen i Marseille, javlja Anadolu Agency (AA).

Od klubova iz regiona Balkana, FK Crvena zvezda je u grupi "H" u Beogradu savladala FC Koln minimalnim rezultatom 1:0, te se plasirala u nokatu fazu. U istoj grupi, Arsenal, koji je već ranije izborio plasman, u Londonu je deklasirao BATE sa 6:0.

U grupi "G", H. Beer Sheva je kao domaćin poražen sa 0:2 od ekipe Plzena. U ovoj grupi u šesnaestinu finala su se plasirali Plzen i FCSB.

U okviru grupe "I", Marseille je kao domaćin igrao neriješeno 0:0 protiv Salzburga. U drugom meču ove grupe, Guimaraes je remizirao 1:1 sa Konyasporom. Dalje su prošli Salzburg i Marseille.

Waregem je kao domaćin u grupi "K" slavio protiv Lazija rezultatom 3:2. U ovoj grupi ranije su plasman izborili Lazio i Nica.

U grupi "L", makedonski Vardar je kao domaćin igrao neriješeno 1:1 protiv ekipe Rosenborga. U drugoj utakmici iste grupe, Real Sociedad je poražen od Zenit Petersburga rezultatom 1:3. U ovoj grupi u šesnaestinu finala su se već ranije plasirali Zenit Petersburg i Real Sociedad.

Hertha Berlin je kao domaćin u grupi "J" remizirala 1:1 sa švedskim Ostersundsom. U grupi "J" već ranije su se plasirali Athletic Bilbao i Ostersunds.

U ostalim mečevima koji su se igrali u istom terminu postignuti su sljedeći rezultati: FCSB - Lugano 1:2, FK Zorya Luhansk - Athletic Bilbao 0:2, Hertha Berlin - Ostersunds 1:1, Vitesse - Nice 1:0.

Nakon mečeva odigranih u terminu od 19. sati plasman u šesnaestinu finala su izborili Astana, Ludogorets, AEK, Lokomotiv Moskva i Copenhagen.

U nokaut fazu ranije su se plasirali i Dynamo Kyiv, Partizan, Milan, Villarreal i Braga.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije