Crvena zvezda i zagrebački Dinamo love grupnu fazu Lige prvaka

Radiosarajevo.ba
Crvena zvezda i zagrebački Dinamo love grupnu fazu Lige prvaka
Foto: Anadolija / Detalj, detalj s utakmice Crvena zvezda - Helsinski

Play Off Lige prvaka nastavlja se s još tri utakmice, a večeras će svoje duele odigrati zagrebački Dinamo i beogradska Crvena zvezda.

Tri susreta odigrana su sinoć. Gostujuće pobjede minimalnim rezultatom 1:0 upisali su Club Brugge i Slavia Prag, protiv LASK-a iz Linza, odnosno rumunskog Cluja, dok je Ajax na gostovanju u Nikoziji odigrao susret bez golova s kiparskim APOEL-om. To znači da će domaćini revanš susreta biti favoriti za sedam dana da se domognu mjesta u grupnoj fazi elitnog fudbalskog takmičenja.

Utakmice koje se igraju večeras bit će nešto zanimljivije za ljubitelje fudbala u regionu. Crvena zvezda će gostovati u Bernu kod Young Boysa, dok će zagrebački Dinamo na svom terenu dočekati norveškog prvaka Rosenborg. Svoj duel večeras će odigrati i grčki prvak Olympiacos iz Pireja, a protivnik Crvenih bit će ekipa Krasnodara koja je u prethodnom kolu bez Lige prvaka ostavila redovnog učesnika portugalski Porto.

Crvena zvezda se prošle sezone vratila u grupnu fazu elitnog fudbalskog takmičenja, a u Beogradu se nadaju da će fantastični rezultat ponoviti i ove sezone. Protivnik je prvak Švicarske Young Boys, ekipa koja je prošle sezone u doigravanju izbacila zagrebački Dinamo. Zvezda je bez pobjede u posljednjih 7 UEFA-inih utakmica. Upisali su tri remija i četiri poraza. Sa ekipom iz Berna igrali su u kvalifikacijama u sezoni 2004/2005. i upisali su trijumf ukupnim rezultatom 5:2.

Rosenborg će prvi put u svojoj historiji igrati protiv Hrvata. Zagrepčani su upisali jednu pobjedu, jedan poraz i tri remija u susretima sa predstavnicima Norveške u europskim takmičenjima. Ekipa iz Zagreba za poraz u UEFA takmičenjima na svom terenu ne zna u posljednjih sedam utakmica. Upisali su pet pobjeda i dva remija.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije