Cristiano Ronaldo napušta Juventus zbog nevjerovatne plaće?

Radiosarajevo.ba
Cristiano Ronaldo napušta Juventus zbog nevjerovatne plaće?
FOTO: Facebook / Cristiano Ronaldo
Španski sportski list Don Balon donosi pomalo nevjerovatnu priču u kojoj je glavni junak Cristiano Ronaldo, Portugalac koji se, prema njihovim informacijama, nema namjeru na duže vrijeme vezati uz Juventus.

Otkada je preko noći napustio Real Madrid, iako do danas nije poznat glavni razlog za to, Cristiano Ronaldo zaludio je navijače Juventusa.

No španski sportski list Don Balon doznaje kako je sve to bio dio njegova plana da nakon sezone, dvije napusti Juventus (službeno ga ugovor veže do ljeta 2022. godine!) te nakon toga krene u bogate Ujedinjene Arapske Emirate, u kojima ima u planu završiti igračku karijeru.

Naravno, u cijeloj priči također je važno napomenuti kako bi mu plaća, koja trenutačno iznosi oko 30 miliona eura godišnje, bila barem dvostruko veća kod bogatih Arapa. Očito je to dovoljno dobar razlog za novi izazov.

Procurila je informacija kako mu nude godišnju plaću od čak 60 miliona eura, čime bi postao apsolutni rekorder u svim kolektivnim sportovima, uključujući NBA ligu, a kada se tome dodaju marketinška prava, lako je zaključiti da će vjerojatno biti najbolje plaćeni sportaš svijeta.

Stoga nije nemoguće to da se dogovor postigne već ovih dana, a Ronaldo bi u ljeto prešao u klub u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije