Corriere dello Sport: Monchi zaustavlja Džeku, želi mu dodati mlađeg napadača

Radiosarajevo.ba
Corriere dello Sport: Monchi zaustavlja Džeku, želi mu dodati mlađeg napadača
/ Foto: AS Roma
Iako zbog povrede propušta posljednje utakmice, izvjesno je da će ovo biti najuspješnija sezona u karijeri Edina Džeke. Reprezentativac BiH postavio je klupske rekorde Rome, ima priliku postati najbolji strijelac Serije A.

A dobri nastupi otvorili su dileme o budućnosti kapitena bh. reprezentacije. Prije dvije godine Džeko je stigao u Romu za 18 miliona eura pa bi Vučica mogla dobro profitirati od prodaje prije isteka ugovora, uz to dodatno uštedjeti godišnju plaću bh. dijamanta od 4,5 miliona eura.

Ipak, ponude iz Kine i Ujedinjenih Arapskih Emirata su glatko odbijene, odgovor još čeka AC Milan koji je u potrazi za zamjenom Kolumbijcu Carlosu Bacci.

No, Ramón Rodríguez Verdejo Monchi, sportski direktor Rome, želi zadržati Džeku, piše Corriere dello Sport. Španac gradi ekipu za narednu sezonu, poštuje osjećaje Džeke koji je sretan u Rimu i kupio je novu kuću blizu mora.

Monchi želi Džeki pridodati mlađeg napadača koji može igrati na više mjesta. Spominjao se Kasper Dolberg, ali je, čini se, preskup za Romu, uz to pokazuje želju da ostane još jednu sezonu u Ajaxu. Zato se kao budući Džekin suigrač u vrhu napada Rome spominje Francuz Grégoire Defrel iz Sassuola.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije