Član NSBiH za Radiosarajevo: Šta treba uraditi da se kazni Vranješova tetovaža

A. Sokolović
Član NSBiH za Radiosarajevo: Šta treba uraditi da se kazni Vranješova tetovaža
Arhiv / Ognjen Vranješ i tetovaža četničkog vojvode

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Ognjen Vranješ ne silazi s naslovnih stranicama mnogih medija i portala, ne samo u našoj državi, nego i u regionu. Posljednji potez koji je učinio podržavajući huliganizam i istetoviravši četničkog vojvodu iz Drugog svjetskog rata, dovoljan je razlog da se o njemu priča u negativnom tonu.

Fudbalski savez se oglasio povodom tetovaže i ponašanja Ognjena Vranješa

Vranješ opet šokira: Bh. reprezentativac na ruci istetovirao četničkog vojvodu

O njegovom ponašanju danas se oglasi i Nogometni savez Bosne i Hercegovine, reakcije mnogih su negativne, a portal Radiosarajevo.ba, u cilju dobivanja informacije više i analize mogućih posljedjica nakon povrede kodeksa ponašanja, kontaktirao je Radivoja Lazarevića, predsjednika Disciplinske komisije NSBiH.

Zanimalo nas je da li se može očekivati kazna za Vranješa zbog sporne tetovaže.

„Bilo koja oficijalna informacija može uslijediti tek nakon što neko u Fudbalskom savezu BiH podnese prijavu protiv nekoga za učinjeni prekršaj. Službeno sam bio u Sarajevu, i evo sada razgovaramo dok se vraćam u Bijeljinu, i iskreno o tetovaži sam čuo iz medija. Ukoliko bi se Vranješ kaznio, ponavljam da se neko mora obratiti Disciplinskoj komisiji u određenom predmetu“, kazao je Lazarević za Radiosarajevo.ba.

On je dodao da može kazati neko svoje lično mišljenje, tako je i bilo nakon našeg insistiranja.

Ako kodeks FSBiH zahtjeva da se i u tom pravcu mora nešto poštovati, a u ovom slučaju to je tetovaža koja nekoga drugog vrijeđa, tu nema nikakve rezerve. S obzirom da je riječ o reprezentativcu Bosne i Hercegovine, to zahtjeva od pojedinaca veći stepen ozbiljnosti kod donešenja nekih ličnih poruka. Mislim da sam time sve pojasnio“, dodao je Lazarević.

On je dodao da je u srijedu zakazana sjednica Disciplinske komicije NSBiH na kojoj će se, najvjerovatnije, razgovarati o Vrenješovom postupku.

„Koliko sam upoznat, to će biti jedna od tema, s obzirom na to da je i NSBiH dao saopćenje“, dodao je Lazarević za naš portal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije