City poput kaznene ekspedicije, izdržao Mourinhov autobus, Chelsea se obrukao

Radiosarajevo.ba
City poput kaznene ekspedicije, izdržao Mourinhov autobus, Chelsea se obrukao
Manchester City je preuzeo lidersku poziciju nakon 8. kola engleske Premier lige.

"Građani" su pružili joj jedan praznik za oči i duše ljubitelja fudbala pobijedivši Stoke City čak sa 7:2. Golove na Etihadu postigli su Gabriel Jesus (2), Sterling, Silva, Fernandinho, Sane i Bernardo Silva, odnosno Diouf i Walker (ag) za goste.

Najveći rival Manchester United iščupao je bod na gostovanju kod Liverpoola. Bila je to klasična Mourinhova igra na "nulu", pri čemu su "redsi" propustili nekoliko dobrih šansi zbog čega je Jurgen Klopp izrazio nezadovolstvo rezultatom.

Treće mjesto učvrstio je Totenham pobjedom nad Bournemouthom 1:0 pred 73.502 gledalaca na Wembleyu. Mreža Asmira Begovića bila je netaknuta do 47. minuta kada je golmana bh. reprezentacije savladao Eriksen.

Crystal Palace je u osmoj utakmioci došao do prvih golova, pobjede i bodova i to u meču s šampionom Chealseajem. Azpiliqueta je savladao svog golmana Courtoisa za vodstvo Palacea, poravnao je Bakayoko, a veliko slavlje na Selhurst Parku donio je Wilfried Zaha.

Rezultati: Burnley – West Ham 1:1, Crystal Palace – Chelsea 2:1, Manchester City – Stoke City 7:2, Swansea – Huddersfield 2:0, Tottenham – Bournemouth 1:0, Liverpool – Manchester United 0:0.

Tabela: Manchester City 22, Manchester United 20, Tottenham 17, Chelsea 13, Arsenal 13 (-1), Burnley 13, Liverpool 13…

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije