City i Tottenham remizirali na Etihadu: Susret obilježila svađa Guardiole i Aguera

Radiosarajevo.ba
City i Tottenham remizirali na Etihadu: Susret obilježila svađa Guardiole i Aguera
Foto: Twitter / Svađa Guardiole i Aguera

Manchester City i Tottenham remizirali su u golijadi drugog kola engleske Premier lige (2:2), a ovaj meč obilježila je svađa Sergija Aguera i trenera Građana Pepa Guardiole.

Raheem Sterling je prvi imao veću šansu na utakmici i to u sedmoj minuti, a isti igrač u 20. je postigao pogodak za vodstvo Manchester Cityja. Samo tri minute poslije Tottenham je uspio izjednačiti preko Erika Lamele.

U 35. minuti Kevin De Bruyne je došao do druge asistencije, a loptu je uputio do Aguera, koji je pogodio za 2:1. Do kraja prvog dijela De Bruyne je imao veliku šansu, ali rezultat se nije mijenjao. Na startu drugog poluvremena prijetio je Oleksandr Zinchenko.

Lucas je u 56. minuti izjednačio na 2:2. City je u nastavku imao prilike preko Rodrija i Nicolasa Otamendija, ali rezultat se nije mijenjao. U 66. minuti Guardiola je iz igre izveo Aguera, a nakon što je Argentinac izašao uslijedila je žestoka svađa i kamere su sve zabilježile.

Gabriel Jesus koji je ušao s klupe u sudijskoj nadoknadi postigao je pogodak. Međutim, nakon VAR-a isti je poništen, jer je ranije Aymeric Laporte igrao rukom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije