Ćiro Blažević o presudi Mamiću: Još uvijek ne mogu doći sebi

Radiosarajevo.ba
Ćiro Blažević o presudi Mamiću: Još uvijek ne mogu doći sebi
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Miroslav Ćiro Blažević

Ovakva presuda je teško održiva. Kazne su pretjerane i niti u snu nisam očekivao da će ovako završiti. Još uvijek ne mogu doći k sebi. Znam da mu u ovim trenucima nije lako i vrlo teško sam to podnio", kazao je legendarni trener Ćiro Blažević za Sportske novosti.

Zdravko Mamić posljednjih je godina imao jak utjecaj u hrvatskom nogometu i u Dinamu, a na pitanje kakva ih budućnost očekuje, Ćiro je kazao:

- Nema nikakve dvojbe da će se sada sve promijeniti jer Mamić je držao apsolutno sve. Vrlo teško će netko moći preuzeti njegovu ulogu i obraniti ono što je ostvario posljednjih godina. Nakon ovakve presude svakako da će ostati velika praznina u hrvatskom nogometu, ali i u Dinamu.

Na upit hoće li USKOK možda nakon ovakvog epiloga možda krenuti u nove akcije rekao je "ne vidim nikakve indicije da bi ova priča mogla ići dalje".

U srijedu je na osječkom Županijskom sudu donesena nepravomoćna presuda u kojoj su bivši čelnik i sadašnji savjetnik NK Dinama Zdravko Mamić, njegov brat Zoran, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernar proglašeni krivim za Uskokove optužbe o izvlačenju oko 116 miliona kuna iz toga kluba te nanošenje štete državnom budžete od 12,2 miliona kuna te ih je osudio na zatvorske kazne.

Zdravko Mamić osuđen je na šest i po godina, Pernar na četiri godine i dva mjeseca, Zoran Mamić na četiri godine i 11 mjeseci, a Vrbanović na tri godine. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije