Cijena 94 miliona eura: Da li je najtraženiji europski fudbaler odabrao novi klub

J. M.
Cijena 94 miliona eura: Da li je najtraženiji europski fudbaler odabrao novi klub
Foto: RB Salzburg / Erling Braut Haland

Norveški tinejdžer Erling Braut Haland je ove jeseni postao najtraženiji europski fudbaler. Golgetera austrijskog Salzburga želi pola Europe, a čini se da je on već odabrao budući klub.

Britanski mediji javljaju da je Haland odabrao Manchester United, a trener "Đavola" Ole Gunnar Solskjaer otišao je Austriju kako bi razgovarao s 19-godišnjim napadačem.

Navodno mu je mladi Norvežanin rekao da želi preći na Old Traford iako Halandov menadžer Mino Raiola ne želi unapred otkrivati budućnost svog klijenta.

Halanda je impresionirala Solskjaerova posjeta Salzburgu, no važan i podatak da ga je slavni švedski fudbaler trenirao u norveškom Moldeu u sezoni 2017-18.

Poznato je da 20-ak najjačih europskih klubova želi Halanda čija se vrijednost procjenjuje na nevjerovatnih 94 miliona eura. Haland je ove sezone nastupio na 22 utakmice Salzburga, u kojima je postigao 28 golova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije