Chelsea prokockao dva gola prednosti, Man. City nastavio da "melje" protivnike

Radiosarajevo.ba
Chelsea prokockao dva gola prednosti, Man. City nastavio da "melje" protivnike
Foto: Twitter / Igrači Manchester Citya

Manchester City je u 4. kolu Premier lige na svom terenu pobijedio Brighton rezultatom 4:0.

Građani su opravdali ulogu favorita, a do vodstva su stigli već u 2. minuti golom Kevina De Bruynea. Sve dileme oko pobjednika riješio je Kun Aguero pogotkom u 42. minuti, a isti igrač je svojim drugim golom u 55. minuti povisio na 3:0. Konačnih 4:0 postavio je Bernardo Silva u 79. minuti koji je zatresao mrežu iz prvog kontakta sa loptom, 17 sekundi nakon što je ušao sa klupe.

Chelsea nije uspio ostvariti drugu uzastopnu pobjedu, a Plavci su sa Stamford Bridegu prokockali dva gola prednosti protiv Sheffield Uniteda (2:2).

Mladi Tammy Abraham je postigao dva gola u 19. i 43. minuti za vodstvo od 2:2., ali oštrice se nisu predavale. Callum Robinson u 46. minuti je smanjio na 2:1, a u 90. minuti stigli su do boda zahvaljujući autogolu Kourta Zoume za konačnih 2:2.

Za Sheffield ni u ovome meču nije igrao Muhamed Bešić i meč je odgledao sa klupe, piše Scsport.

West Ham je sa 2:0 bio bolji od Norwicha za koji nije igrao Mario Vrančić, Leicester je kod kuće savladao Bournemout rezultatom 3:1, a za sastav Trešnjica ponovo nije konkurisao Asmir Begović.

Minimaln trijumf ostvario je Crystal Palace protiv Aston Ville, dok je u duelu Newcastlea i Watforda bilo neriješeno 1:1.

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije