Česi ubjedljivo bolji od San Marina, Nijemci savladali Azerbejdžan

Anadolija
Česi ubjedljivo bolji od San Marina, Nijemci savladali Azerbejdžan
Reprezentacija Armenije  pobijedila je u susretu protiv Kazahstana koja je  od 18 sati odigrana u Yerevanu  u sklopu petog kola grupe E kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Rusija 2018 i pred domaćom publikom osvojila tri boda.

Kazahstan je u drugom poluvremenu igrao sa igračem manje jer je Sergiy Maliy dobio crveni karton, što su Armenci mudro iskoristili. Henrikh Mkhitaryan zatresao je mrežu Kazahstana u 73. minuti, a samo dva minuta kasnije rezultat je bio 2-0.

Armenija se nalazi na petom mjestu tabele sa osvojena tri boda, dok je Kazahstan posljednji sa dva boda.

U grupi ”C” Njemačka je savladala domaćina Azerbejdžan rezultatom 4-1, a Nijemci su prvo poluvrijeme okončali rezultatom 3-1. 

Njemačka trenutno ima 15 bodova i nalazi se na vrhu tabele, dok je Azerbejdžan četvrti sa sedam bodova. 

U grupi ”F” Engleska je u Londonu već u 22. minuti povela protiv reprezentacije Litve. Utakmica je završila rezultatom 2-0 za domaćina.

Pobjeda je Engleskoj donijela nove bodove i učvrstila njenu poziciju na vrhu tabele, dok se reprezentacija Litve sa osvojenih pet bodova nalazi na četvrtom mjestu.

Reprezentacija Češke Republike u grupi ”C” gostovala je u San Marinu, gdje je već u prvom poluvremenu postigla rezultat od 5-0. Česi su bili apsolutni favorit prije utakmice, s obzirom da San Marino nije imao bodova prije utakmice. U 80. minutu još jednom je zatresena mreža San Marina.

Poljska je druga u grupi, dok se San Marino nalazi na začelju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije