Čelik traži prvu pobjedu, Mladost i Široki žele nova tri boda

Radiosarajevo.ba
Čelik traži prvu pobjedu, Mladost i Široki žele nova tri boda
Danas će u Premijer ligi BiH biti odigrane preostale tri utakmice četvrtog kola.

Današnji program će sa početkom u 16 sati i 30 minuta na stadionu Bilino polje u Zenici otvoriti Čelik i bijeljinski Radnik, koji duel dočekuju sa sasvim suprotnih pozicija na tabeli i sa značajno drugačijim ambicijama.

Domaćin Čelik je na samom dnu tabele nakon tri kola bez osvojenog boda, bez postignutog gola i sa njih osam primljenih, a u goste mu dolazi ekipa koja je prepuna samopouzdanja nakon što je u prošlom kolu nadigrala mostarski Zrinjski.

Tradicija je na strani Čelika koji je u dosadašnjih 14 premijerligaških duela slavio 6 pobjeda, a Radnik je pobjednik bio četiri puta. U sedam susreta u Zenici, Radnik je slavio samo jednom, a Čelik je bio bolji čak pet puta, no sve je to irelevantno pred današnji duel u kojem je gostujući tim izraziti favorit, piše Sport1.

U 17 sati i 30 minuta, GOŠK će u Gabeli ugostiti ekipu Širokog Brijega, osokoljen trijumfom nad Sarajevom na Koševu. Domaći tim su mnogi uoči sezone otpisivali iz svih kombinacija za opstanak u ligi, ali pobjeda nad Sarajevom dala je ekipi Slavena Muse veliko samopouzdanje pred svojevrsni hercegovački derbi.

S druge strane, Širokobriježani koji su dosad protiv GOŠK-a ostvarili tri pobjede u četiri utakmice znaju da protiv ekipa koje nemaju ambicije za sam vrh tabele moraju pobjeđivati ako i sami žele da se nađu u vrhu tabele, a Širokom se tri boda nameću kao imperativ, s obzirom na činjenicu da će u narednom kolu ugostiti ekipu Mladosti koja je sposobna da iskoristi svaku nesigurnost svojih protivnika.

Veoma značajnu i neizvjesnu utakmicu u istom terminu od 17 sati i 30 minuta igraju Mladost i Sarajevo, a domaći tim će imati ogromnu podršku svojih navijača nakon što je prvenstvo otvorio sa tri pobjede i imat će šansu da svoju bajku nastavi protiv Sarajeva.

Mladost u dva premijerligaška duela na svom stadionu nije doživjela poraz od Bordo tima i ima po pobjedu i poraz, a nastavak dobre serije će tražiti protiv Sarajeva koje je ranjeno i koje u Doboj-Kakanj dolazi da spasi svoju sezonu, znajući da mu bilo kakav rezultat osim pobjede pred derbi garantuje jako težak nastavak sezone.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije