Čelik se nada pojačanju: Veliko nogometno ime bi trebalo doći na Bilino polje

Fena
Čelik se nada pojačanju: Veliko nogometno ime bi trebalo doći na Bilino polje
Fena / U FK Čelik još nisu kompletirali tim za drugi dio prvenstva u Premijer ligi

Čelik je nakon odluke stopera Tomislava Barbarića da odabere Zrinjski uprkos obećanju da će doći u Zenicu, još uvijek u potrazi za igračem za tu poziciju, dok se na Bilinom polju nadaju da će napadač Nardin Mulahusejnović stići na posudbu iz Maribora.

"Još pregovaramo s Mariborom oko cijene za posudbu Mulahusejnovića, kojeg bi nam, vjerovatno, ustupili na šest mjeseci",  kaže generalni sekretar Čelika Ismar Huskić, koji užurbano završava poslove oko registracije novih igrača, s obzirom na to da večeras u ponoć ističe rok za prijavu.

Večeras bi trebao stići i povratnik, Nigerijac Pascual Okoli, za kojeg su ishodili radnu i boravišnu dozvolu. Ugovore će potpisati i Nikola Baban (Kiseljak), Harun Vardo (FK Vitez), Adi Marković (Arendal, Norveška) i Almir Čubara (Željezničar), koji su bili na probi.

Novi su igrači i golman Bojan Pavlović, bek Dušan Hodžić i krilo Sanjin Lelić, koji su stigli na šestomjesečnu posudbu iz Sarajeva, kao i Ljubiša Pecelj iz gradačačke Zvijezde. Čelik očekuje izlazne certifikate iz Slovenije za Antu Blaževića te iz Finske za golmana Samu Volontinena, koji još nisu registrirani, ali su blagovremeno prijavljeni NSBiH.

Nogometaši na koje se ne računa na proljeće - Armin Duvnjak i Anes Duraković otišli su na posudbu u Novi Travnik, Mahir Mehić u jajačko Methallege te Eldar Sivac u NK Vitez, s kojim će zenički premijerligaš sutra igrati u „generalci“ za nastavak Premijer lige BiH.

Utakmica se igra od 13 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije