Čelik savladao Željezničar na Grbavici

Radiosarajevo.ba
Čelik savladao Željezničar na Grbavici
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Susret Želje i Čelika na Grbavici

Fudbaleri zeničkog Čelika savladali su Željezničar u 32. kolu BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Grbavica rezultatom 2:1.

Već u trećoj minuti susreta Krpić nije stigao do lopte nakon odličnog centaršuta Zeca da bi dvije minute kasnije iz slobodnjaka šutirao Krpić, no lopta je otišla preko gola. U osmoj minuti susreta Bajić je izveo slobodnjak, no njegov udarac je otišao visoko preko gola da bi šest minuta kasnije Zec bio sam ispred Pavlovića, no šutirao je pored gola. Minutu kasnije Zajmović je zatresao vanjski dio mreže, a već u sljedećem napadu nisu bili preczni Zec i ponovo Zajmović.

Čelik je prvi put zaprijetio u 20. minuti susreta, no udarac Dedića iz slobodnjaka je uhvatio Fejzić da bi dvije minute kasnije Zeničani bili u ozbiljnoj šansi, ali centaršut Dedića nije iskoristio Dilaver. U 28. minuti Krpić nije iskoristio centaršut Mujezinovića da bi tri minute kasnije Hajdarević šutirao visoko preko gola. Zec je u 35. minuti susreta imao najbolju šansu za domaće, no njegov udarac je odbranio Pavlović da bi minutu kasnije golman Čelika zaustavio i Zajmovića.

Zeničani su došli do prednosti u 38. minuti susreta, a mrežu Irfana Fejzića je pogodio Vedran Vrhovac nakon odličnog centaršuta Anela Dedića. Do kraja prvog dijela Željezničar nije uspio ugroziti gol Pavlovića, pa se na odmor otišlo sa prednosti Zeničana od 1:0. Prva prilika u nastavku imao je Željezničar, ali dobru loptu Mujezinovića nije iskoristio Krpić čiji udarac brani Pavlović, piše Sport1.

U 50. minuti susreta Mujezinović je izveo korner, a udarac Šabanadžovića je blokirao Ćubara nakon čega je lopta pogodila prečku da bi dvije minute kasnije Bogićević šutirao pored gola poslije centaršuta Mujezinović. Zeničani su udvostručili prednost nakon tačno sat igre. Strijelac gola bio je Haris Dilaver koji je pogodio poslije katastrofalne greške stopera domaćih Jadranka Bogićevića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije