Čelik i Olimpic s novim trenerima u derbiju začelja Premijer lige BiH

Fena
Čelik i Olimpic s novim trenerima u derbiju začelja Premijer lige BiH
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Nedjelja u Bosni i Hercegovini sutra nudi zanimljiv susret dva kluba koja su za sada na dnu prvenstvene tabele, a utakmica između Čelika i Olimpica mogla bi da bude nagovještaj da će jedan od ovih timova napustiti nogometno društvo najboljih.

Susret, koji počinje u 13 sati na stadionu Bilino polje, zanimljiv je i zbog brojnih drugih detalja kojima obiluje bh. fudbalska svakodnevnica. Na klupama oba kluba pojaviti će se dva nova trenera Nedim Jusufbegović na klupi Čelika i Asim Saračević na klupi sarajevskog Olimpica. Zanimljivo je da su oba trenera ranije već radila u protivničkim klubovima, jer je Jusufbegović bio trener Olimpica, a Saračević u Čeliku. Oba trenera su u nove klubove dovedeni kao spasitelji i trebali bi da pobjedama osiguraju opstanak u Premijer ligi.

Trener Jusufbegović za sada sa Čelikom ima ugovor do kraja ovogodišnjeg dijela prvenstva, uz klauzulu da u zavisnosti od rezultata može ostati raditi i na proljeće. Zbog toga će biti zanimljivo šta će ponuditi novo iz svlačionice na Bilinom polju, jer crveno-crni imaju veoma mali broj igrača na raspolaganju. Očekuje se da trener Jusufbegović poboljša motivacijski momenat kod Čelikovih igrača, da borbenijom igrom zabilježe uspjeh i tako udovolje onim malobrojnim gledaocima na Bilinom polju. Njegova prva analiza tima Čelika kazuje da je kvalitet i iskustvo igrača ispod rezultata i do sada osvojenih bodova, te da se za nove bodove moraju potruditi puno više. Za igrače Čelika sutrašnja utakmica sa Olimpicom je vjerovatno i najbolji test ove sezone, s obzirom na to da se i klub sa Otoke ne može pohvaliti boljim igrama i puno većim brojem bodova.

Trener Nedim Jusufbegović se još nije opredijelio za prvih jedanaest igrača koji bi trebali istrčati na travnjak Bilina polja, ali je jedno sigurno da u ekipi neće biti Dine Hasanović zbog žutih kartona.

Utakmica Čelik - Olimpic na rasporedu je u nedjelju u 13 sati, a glavni sudija je Goran Paradžik iz Ljubuškog.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije