Čeferin najavio: VAR stiže na Balkan, Thompson na proslavi Vatrenih je greška

Radiosarajevo.ba
Čeferin najavio: VAR stiže na Balkan, Thompson na proslavi Vatrenih je greška
Foto: Radiosarajevo.ba / Aleksander Čeferin: Predsjednik UEFA-e

Predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Slovenac Aleksander Čeferin, gostovao je u Ljubljani na Fakultetu za društvene nauke, gdje je govorio  o brojnim zanimljivim temama.

Na temu nacionalizma dotaknuo se hrvatskog pjevača Marka Perkovića Thompsona.

"Njihov patriotizam ih je odveo do uspjeha, ali ne treba brkati domoljublje s nacionalizmom, to je velika pogreška", kazao je Čeferin.

O uvođenju VAR-a u Ligu prvaka od nokaut faze.

"VAR nije tako skup kako se čini. Potrebna je samo dobra tv-produkcija i posebna soba. U Njemačkoj se sve upravlja iz centra u Kolnu, u Italiji iz kombija. U Sloveniji bi mogli sljedećih godina očekivati VAR", dodao je Čeferin.

Predsjednik UEFA-e je izjavi osudio seksizam i nacionalizam. Komentirao je incident koji se dogodio u ponedjeljak na svečanoj dodjeli Zlatne lopte kada je francuski DJ Martin Solveig pitao norvešku nogometašicu Adu Hegerberg zna li tverkati.

"Taj čovjek je je budala koji se ne zna ponašati i neće više voditi takve događaje", dodao je Čeferin.

Jedna od njih bila je i slovenska reprezentacija koja je dobila novog selektora - Matjaža Keka.

"Imamo dovoljno dobru ekipu, ali nedostaje nam malo lojalnosti. Potreban je ponos da igraš za svoju reprezentaciju. Jesu li Luka Modrić i Mario Mandžukić trebali igrati za Hrvatsku? To im nije bilo potrebno, ali su ponosni da igraju za reprezentaciju", rekao je Čeferin, prenosi rtvslo.si.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije