Čast mi je igrati sa Tottijem, legendom Rome

Anadolija
Čast mi je igrati sa Tottijem, legendom Rome
Ovo je možda moja najbolja sezona ikada. Ne osjećam se kao 30-godišnjak. U top formi sam i spreman sam, što se nije dogodilo slučajno.

Radim naporno, prije i nakon treninga", rekao je Edin Džeko, kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i napadač Rome za oficijelnu internet stranicu Evropske fudbalske asocijacije (UEFA), uefa.com.

Džeko je postigao dva hat-tricka u UEFA Evropa ligi, protiv Plzena i Villareala.

"Postići tri gola u jednoj utakmici nije lako. Kada to radim u Evropa ligi to me motiviše, jer znam da sam postigao nešto veliko. Mislim da sam jedini postigao dva hat-tricka u ovom takmičenju i nadam se da će ih biti još", istakao je Džeko, te naglasio:

"Loptu kojom sam postigao hat-trick protiv Plzena odnio sam kćerki Uni i ona je nije ispuštala iz ruku. Igra se sa njom čitav dan. Posvetio sam joj i drugi hat-trick".

Na pitanje šta Francesco Totti znači Romi i kako je raditi i trenirati s njim, prvi strijelac Evropa lige odgovorio je:

"On znači sve Romi. Kada ste na stadionu u utakmici u kojoj ne igra od početka, odnosno kada ga navijači vide na zagrijavanju - polude. Totti je legenda Rome i Rima, ali kada razgovarate s njim nikad ne biste rekli da je takva zvijezda, jer je cool tip koji dobro tretira svakoga. Čast mi je igrati sa njim".

U prvoj utakmici osmine finala UEFA Evropa lige Roma će sutra u Francuskoj biti gost Lyona (21:05 sati).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije