Casillas uputio poruku Buffonu: Ne želim da te vidim takvog

AA
Casillas uputio poruku Buffonu: Ne želim da te vidim takvog
Španski golman Iker Casillas (36) uputio je emotivnu poruku Ginaluigiju Buffonu (39), koji je sinoć u suzama okončao karijeru u dresu reprezentacije Italije, koja će po prvi put nakon 60 godina propustiti Svjetsko prvenstvo, prenosi AA.

Italija je sinoć odigrala 0:0 u revanšu baraža za Mundijal u Rusiji 2018. godine protiv Švedske, što je nakon poraza 0:1 u Solni značio oproštaj od SP jedne od najvećih fudbalskih reprezentacija svijeta. Samim tim i oproštaj 39-godišnjeg Buffona od dresa "azzura" u kojem je odigrao čak 175 utakmica.

"Ne volim da te vidim takvog. Želim da te vidim kao ono što jesi i što si još uvijek za mnoge, kao legendu. Ponosan sam što smo se sretali i viđali mnogo puta. Još uvijek trebaš da uživamo u fudbalu, prijatelju", poručio je  Casillas preko Twittera.

Casillas je 16 sezona stajao na golu Real Madrida, da bi 2015. prešao u Porto. Na golu Španije do sada je stajao 117 puta. Iako je poziciju prvog golmana državnog tima izgubio od Davida de Gee, još uvijek se nije oprostio od reprezentacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije