Čak 222 miliona eura: Svijet u iščekivanju najvećeg transfera u historiji fudbala

Radiosarajevo.ba
Čak 222 miliona eura: Svijet u iščekivanju najvećeg transfera u historiji fudbala
Fudbalski svijet nalazi se pred najvećim transferom u historiji. Ostalo je još samo nekoliko formalnosti do finaliziranja prelaska Neymara iz Barcelone u Paris St. Germain (PSG).

Vrijednost transfera: 222 miliona eura! Upravo toliko iznosi odštetna klauzula koju je propisala Barcelona za brazilskog reprezentativca, do 2021. godine ugovorom vezanog za klub s Nou Campa.

Radio stanica Catalunya Radio javlja da je "transfer izvjestan 95 posto" jer je Neymarov otac već dobio više od 40 miliona eura bonusa od francuskog kluba.

Navodno PSG nudi Neymaru godišnju neto plaću od 30 miliona eura.

No, Josep Maria Bartomeu, predsjednik Barcelone kaže da  Neymar ostaje na Nou Campu.

"Neymar neće ići jer ima još četiri godine ugovora a Barcom. Računamo na njega, on je dio našeg udarnog trolista, zajedno s Messijem i Luisom Suarezom. Postoji odštetna klauzula od 222 miliona eura, ali takva opcija je nemoguća ukoliko su ispunjeni uslovi finansijskog fair-playa", izjavio je Bartomeu. 

barca_klauzule.jpg - undefined

Infografika: Bild

No, čini se da je Neymar "s obje noge" već napustio  Barcelonu nakon četiri godine. Lucas Moura, Thiago Silva, Dani Alves i Marquinhos, njegovi zemljaci u PSG-u, već su upoznati o dolasku još jednog Brazilca na Park prinčeva. Indikativna je i izjava trenera pariškog kluba Unai Emeryja.

"Da bi se mogao boriti s Bayernom, Barcelonom i Realom te želi osvojiti Ligu prvaka, PSG mora imati barem jednog od pet najboljih svjetskih fudbalera. U završnoj smo fazi dovođenja jednog od njih."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije