Bureković: Gol Sarajeva protiv Širokog postignut iz čistog ofsajda

Radiosarajevo.ba
Bureković: Gol Sarajeva protiv Širokog postignut iz čistog ofsajda
Printscreen / Bureković: Gol Sarajeva protiv Širokog postignut iz ofsajda

U emisiji BHT-a posvećenoj BH Telecom Premijer ligi Bosne i Hercegovine sporne situacije iz 15. kola komentarisao je član Komiteta za suđenje i sudije Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, Muamer Bureković.

Bureković je prvo komentarisao spornu situaciju iz prošlog kola sa utakmice Tuzla City – Borac, koju je ostao “dužan” prokomentarisati.

“Igranje rukom od strane igrača Borca. Sudija nema dobar ugao da procijeni situaciju na adekvatan način. Propustio je dosuditi slobodan udarac i pokazati odbrambenom igraču crveni karton”, rekao je Bureković.

Zatim se osvrnuo na situacije sa utakmice Sarajevo – Široki Brijeg, a prva je bila žuti kartoni za fudbalere obje ekipe.

“Vidimo prekršaj od strane igrača Širokog Brijega i gaženje, nakon toga igrač Sarajeva je izrevoltiran i gura protivničkog igrača, tako da je ispravno dodijelio obojici igrača žuti karton. Ovo je adekvatna mjera”, istakao je Bureković, piše SCSport.

Sarajevo nezaustavljivo na Koševu: Ahmetović postigao hat-trick

Tri gola u mreži Širokog Brijega i novi bodovi za Musemićevu ekipu (FOTO)

Drugi gol Sarajeva koji je postigao Mersudin Ahmetović postignut je iz ofsajda.

“Izuzetno zahtjevna situacija za asistenta. Igrač Sarajeva se nalazi u malom ofsajdu. Trebao je signalizirati ofsajd. Sudija je bio dobro postavljen, ali nije dobro procijenio”, kazao je član Komiteta za suđenje i sudije NSBiH.

Treća situacija je bila kada je bordo tim tražio penal u drugom dijelu utakmice.

“Imali smo i dodatne sudije. Ako bolje pogledamo, mislim da su sudije ispravno procijenile situaciju”, rekao je Bureković.

Sudija na meču Borca i Radnika propustio je dosuditi slobodan udarac za goste.

“Start odbrambenog igrača. Sudija je propustio da dosudi slobodan udarac. Nije bilo u kaznenom prostoru. Igrač je bio u izglednoj šansi. Ovdje je velika odgovornost i asistenta”, rekao je Bureković, a zatim se osvrnuo na dosuđeni penal za domaće:

“U ovoj situaciju vidimo da oddbrambeni igrač startuje, ali nije bilo kontakta. Sudija je ovdje pogriješio”.

Na utakmici Tuzla City – Mladost domaći su tražili u dva navrata penal zbog navodnog igranja rukom.

“Sudija je u dobroj situaciji. Nije bilo igranja rukom. Igrač Mladosti je odigrao glavom. I u drugoj situaciji isto tako mislim da nema elemenata za penal. Igrač je igrao rukom, ali je okrenut leđima. Ispravna odluka sudije”, kazao je član Komiteta za suđenje i sudije NSBiH.

Sa utakmice Velež – Sloboda komentarisan je dosuđeni penal za goste.

“Igrač Veleža nesmotreno i neporezno startuje na fudbalera Slobode i ispravno je dosuđen penal”, istakao je Bureković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije