Bugarska želi "razbiti" prežaljenu Sloveniju, Crna Gora večeras je uz Norvešku

Radiosarajevo.ba
Bugarska želi "razbiti" prežaljenu Sloveniju, Crna Gora večeras je uz Norvešku
Foto: EPA-EFE / Nikolaj Dimitrov
Makedonija i Kosovo bi mogli u Ligu C, Slovenija je već prežaljena i naredne sezone igrat će u Ligi D, a Crnogorci se nadaju da neće krenuti istim putem i da će i naredne sezone igrati u trećem rangu takmičenja.

Mnogo toga još uvijek nije riješeno u Ligi C. Ima se još mnogo toga igrati i za plasman u Ligu B, ali i za opstanak u Ligi C.

Krenimo redom. Utakmice Lige C danas su na rasporedu u grupi 3, a tu se za plasman u Ligu B bore Norveška i Bugarska. Obje reprezentacije imaju po 10 bodova i identičan međusobni duel (1:0), što znači da će odlučivati gol-razlika u slučaju istog broja bodova, a Norvežani trenutno imaju nešto bolju (+3), dok je gol-razlika Bugarske (+2). Bugari su postigli šest, a Norvežani pet golova.

Norveška večeras gostuje kod Cipra kojem su bodovi prijeko potrebni za opstanak. Ako Cipar večeras ne pobijedi sigurno je da će Albanija ostati u Ligi C. Ako pobijedi Cipar, onda će Crna Gora sutra morati slaviti protiv Rumunije u Podgorici da ostane među reprezentacijama u Ligi C. Ako pobjede i Cipar i Slovenija, Albanija će u Ligu D.

S obzirom na to da u Ligi C imamo četiri grupe, a da su tri sačinjene od četiri, a jedna od tri reprezentacije pravi se i mini-tabela trećeplasiranih, a najlošija će u Ligu D. Na toj tabeli Grci su sigurni sa šest bodova, slijedi Albanija sa tri (odigrala sve utakmice), te Cipar i Crna Gora sa po jednim bodom (bodovi protiv najlošijih reprezentacija u grupi se brišu). Cipar i Crna Gora imaju gol razliku minus 3, ali je Cipar postigao jedan gol više. 

Mnogo je toga u igri u grupi 3 Lige C, a kladionica Mozzart spremila je odlične ponude.

Tako je kvota na pobjedu Bugarske protiv Slovenije 1.62, dok je kvota na trijumf Slovenije 6.75. Remi u ovom susretu "plaća" se kvotom 3.50. Zbog već pomenute situacije Bugari će tražiti što veći trijumf, pa možda nije loše probati ni sa hendikepom (0:1), kojeg Mozzart kladionica plaća kvotom 2.75.

Cipar će igrati za opstanak, Norveška za promociju i odlična utakmica očekuje nas i u Nikoziji. Kvota na pobjedu Cipra je 8.00, a kvota na pobjedu Norveške 1.45. Kvota na remi u ovom susretu "plaća" se kvotom 4.20.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije