Buffon: U PSG nisam prešao zbog novca

Radiosarajevo.ba
Buffon: U PSG nisam prešao zbog novca
Foto: EPA / Gianluigi Buffon

Golman Paris Saint-Germaina Gianluigi Buffon u intervjuu za Corriere della Sera je komentarisao ovogodišnju dodjelu Zlatne lopte, kazavši da je “skandal što to priznanje još uvijek nije dobio Neymar”, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Igrao sam s jako puno šampiona u karijeri i želio sam igrati i s Ronaldom. Ali i u PSG-u također ima jako puno velikana poput Mbappea i Neymara. Mislim da je skandal što Neymar još nije dobio Zlatnu loptu i to sam mu i rekao. On i Kylian imaju tako ekstreman talenat da će dominirati nogometom još deset godina”, kazao je legendarni Buffon.

Istakao je i kako iz Juventusa u PSG nije prešao zbog novca, dodajući kako nikada ne bi “prodao svoje ideale”.

“Da sam to želio, onda bih to uradio već ranije. Uvijek postoji malo zavidnosti, što je opet ljudsko”, rekao je 40-godišnji Buffon, te dodao da je novac važan, napominjući kako ipak nije najvažniji faktor u životu.

U veoma bogatoj karijeri je branio za Parmu, Juventus i Paris Saint-Germain. Dres reprezentacije Italije je nosio u 176 mečeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije