Bučinski: Postoji mogućnost da Steven Gerrard u subotu dođe po Elvira Koljića

A. S.
Bučinski: Postoji mogućnost da Steven Gerrard u subotu dođe po Elvira Koljića
Elvir Koljić, sjajni napadač Krupe, nalazi se na meti škotskog Glasgowa. Priča je koja je jučer obišla nogometnu Bosnu i Hercegovinu, region, ali i veliki dio Europe.

Iz škotskog tima na adresu Krupe na Vrbasu stigla je posljednja ponuda, koju s klupe predvodi legendarna osmica Liverpoola - Steven Gerrard.

Nekada slavni nogometaš a danas menadžer najtrofejnijeg kluba Europe, Glasgow Rangersa, izrazio je želju da u svojim redovima vidi golgetera Premijer lige koji je debitirao za reprezentaciju BiH u susretima protiv SAD i Meksika. 

Kontaktirali smo Mihajla Bučinskog, generalnog direktora Krupe, koji je za Radiosarajevo.ba govorio o ponudama za Koljića koje je klub dobio, Stevenu Gerrardu, čelnicima koji dolaze u Banju Luku, visini obeštećenja...

"Cifra koju klub traži za Koljića je poslovna tajna. Nije samo Glasgow pokazao zanimanje za Koljića. Ima još dosta klubova koji su poslali ponudu i ja sam upravo rezervirao hotele po Banjoj Luci da bi svi došli u subotu. Postoji i mogućnost da Steven Gerrard dođe i da pregovaramo u vezi njegovog prelaska u Glasgow", otkriva nam Bučinski, nekada sjajni nogometaš, koji se odlično snašao u fotelji sportskog direktora. 

Još ranije je poznato da Koljića, osim Rangersa, prate još Panathanaikosa, Red Stara iz Francuske, Vassland Beverena iz Belgije... Bučinski nam otkriva da ponuda Glasgowa nije najbolja.

Najtrofejniji klub Europe želi najboljeg strijelca Premijer lige BiH

"Glasgow je dao ponudu, ali ona nije najbolja. Za nas je u ovom trenutku bitno da je Koljić dobro odigrao. Da je u dobroj formi. Trenutno je najbolji igrač Premijer lige. Menadžeri i sportski direktori iz četiri zemlje dolaze u subotu na utakmicu protiv Mladosti. Mi sm spremni za pregovore", priča nam Bučinski. 

S obzirom na to da je Bučinski nekada igrao nogomet, zabilježio zapaženu karijeru u Čeliku, Travniku, Krupi... zanimalo nas je da li je lakše biti igrač ili generalni direktor... 

"Zbog neuređenog društva donio sam odluku mnogo ranije da više ne igram nogomet. Sa 27 godina sam završio fakultet i donio odluku da se pokušam baviti nekim drugim pozivom. Da odmah kažem da je mnogo lakše biti igrač nego sportski direktor. U našem klubu su osigurani uslovi za rad kao u inostranstvu, ali nisu primanja ista. Krupa je za mladog igrača najbolji klub za prodaju i kada se prevaziđe Premijer liga treba otići u inostranstvo. Smatram da je u ovoj situaciji sada Elvir Koljić i nadam se da će u subotu biti korak bliže prelasku. da li će to biti ponuda Gerrarda ili nekoga drugog za njega je manje to bitno, koliko je važno da finansijskim uslovima bude zadovoljan", dodao je Bučinski za naš portal. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije