Brazilac Faria u BiH: Miljenik navijača neće potpisati za Želju, znamo gdje stiže

A. Sokolović
Brazilac Faria u BiH: Miljenik navijača neće potpisati za Želju, znamo gdje stiže
Foto: Goal.com / Popularni OK je od 2015. do 2016. godine nosio dres Željezničara i pobrao brojne simpatije

Tekst ažuriran u 23:30 sati

Ako je postojala dilema - više je nema. Tiago Rodrigues Faria, miljenik navijača Fudbalskog kluba Željezničar, stigao je u Bosnu i Hercegovinu na velika vrata, a proteklih dana svojim objavama na Facebooku zagolicao je maštu mnogih navijača širom naše zemlje.

Njegov poruka na ovoj društvenom mreži „OK se vratio“ na bosanskom jeziku, uz avionske karte i brazilski pasoš, bili se dovoljne da zagolicaju maštu mnogih novinara i navijača u BiH, posebno Željezničara, čiji je Faria bio ljubimac.

Faria se proteklih dana na svom Facebook profilu tagovao u Bosni i Hercegovini, te dodao fotografiju sa Pala, uz poruku “Vraćam se mojoj drugoj familiji”.

Nakon što smo kontaktirali FK Željezničar, te razgovarali sa članom Uprave Mirzom Ustamujićem i trenerom Amarom Osimom, koji su odlučno demantirali informaciju da se Faria vraća u Željezničar, krenuli smo u potragu.

Tiago Faria je objavama na Facebooku zagolicao maštu navijača, ali nije otkrio u koji klub dolazi  - undefined

Facebook: Tiago Faria je objavama na Facebooku zagolicao maštu navijača, ali nije otkrio u koji klub dolazi

Prvo je otpao FK Sarajevo, pa kasnije i FK Slavija iz Istočnog Sarajeva, a i sam Faria je na Facebooku bio tajanstven.

Sinoć je Tiago samo napisao - „Počinjem novu priču. Hvala Bogu“.

Na kraju, portal Radiosarajevo.ba ušao je u trag Fariji i saznao koja je to nova priča.

Preko njegovog bliskog prijatelja saznali da se Faria vraća na bh. nogometnu scenu, a sada znamo i gdje.

Tiago Faria je objavama na Facebooku zagolicao maštu navijača, ali nije otkrio u koji klub dolazi  - undefined

Facebook: Tiago Faria je objavama na Facebooku zagolicao maštu navijača, ali nije otkrio u koji klub dolazi

Faria će potpisati za FC Olimp s Pala. Tu je s njim i još jedan Brazilac, koji će nastaviti karijeru u ovom klubu. Ovih dana završava radnu dozvolu i bit će veliko pojačanje. Klub sa Pala ima velike ambicije, žele napasti ulazak u Prvu ligu RS, a kasnije i Premijer ligu BiH. Faria je presretan“, otkrio je naš izvor za Radiosarajevo.ba .

Negdje oko 22 sata, Rudar iz Pljevalja, crnogorski prvoligaš na svojoj Facebook stranici objavio je informaciju da Faria dolazi da brani boje njihovog kluba. 

"Igraće se samba Pod Golubinjom. Brazilac Tiago Faria je novi Rudar!. 30-godišnji Brazilac koji je karijeru gradio u Brazilu, Portugalu, BiH i Hrvatskoj a koji može da pokrije pozicije oba krila i napadača je najnovija akvizicija našeg kluba. Time je naš klub iskoristio pravo registrovanja jednog bonus igrača van prelaznog roka. Brazilca je trener Mulalić trenirao u Željezničaru a očekivanja od Faria su velika, očekujemo svježinu, brzinu i poznati brazilski šmek i zabavu na terenu. Dobrodošao!", naveli su iz Rudara iz Pljevalja i tako prekinuli špekulaciji u kojem će klubu Faria nastaviti karijeru. 

Podsjetimo,  popularni OK je od 2015. do 2016. godine nosio dres Željezničara i pobrao brojne simpatije. Nakon toga nosio je dresove Cibalije i brazilskih Corumbaense i Botafoga, a posljednji angažman imao je u portugalskom Real SC-u.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije