Brazil na krilima Neymara izborio mjesto među osam najboljih na svijetu

Radiosarajevo.ba
Brazil na krilima Neymara izborio mjesto među osam najboljih na svijetu
Foto: EPA / Neymar
Meksiko i Brazil odigrali su na Cosmos Areni u Samari petu utakmicu osmine finala Svjetskog prvenstva koje se igra u Rusiji. Slavio je Brazil rezultatom 2:0.

Prvi su zaprijetili Meksikanci, već u drugoj minuti susreta. Hirving Lozano je šutirao, a odbrana Brazila blokirala i izbacila loptu u korner. Brazilci su pokušali tri minute kasnije. Neymar je šutirao, ali ravno u dobro postavljenog Guillerma Ochou.

Meksiko je bolje otvorio utakmicu i bio je bolji protivnik tokom prvih 15 minuta susreta, ali ekipa Juana Carlosa Osoria nije uspjela ozbiljnije ugroziti Alissona Beckera na golu Brazila. U 18. minuti Vela je odlično uposlio Lozana, ali udarac fudbalera PSV-a izblokirao je Filipe Luis. Samo tri minute kasnije odbrana Brazila je još jednom morala reagovati. Ovaj put šutirao je Hector Herrera, a ovaj put blokirao je Casemiro.

Brazil je zaprijetio u 25. minuti utakmice preko Neymara, ali je dobro reagovao golman Meksikanaca Ochoa i izbacio loptu u korner. Nastavio je Brazil s pritiskom i u nastavku. Nakon kornera pokušao je Gabriel Jesus, a već u narednom napadu šutirao je Philippe Coutinho, ali je njegov udarac bio neprecizan. Novu priliku Brazilci su imali u 33. minuti susreta. Jesus je uputio dobar udarac nakon solo prodora, ali se još jednom istaknuo Ochoa. Posljednju priliku za promjenu rezultata u prvom poluvremenu imao je Brazil. Pokušaj Neymara iz slobodnog udarca završio je iznad prečke golmana Meksika.

Nakon samo tri minute igra u nastavku susreta Brazilci su zaprijetili. Coutinho je šutirao, a na mjestu je još jednom bio Ochoa. Brazil je do vodstva došao u 51. minuti susreta. Neymar je sjajno "štiklom" ostavio loptu za Williana koji ulazi u šesnaesterac Meksika, vraća loptu za fudbalera PSG-a koji matira nemoćnog Ochou. U 59. minuti još jednom se istaknuo Ochoa. Paulinho je šutirao sa desetak metara, ali je golman Standarda iz Liježa još jednom odlično intervenisao.

Meksikanci su zaprijetili već u narednom napadu. Lozanov udarac je izblokiran, a pokušaj Vele u nastavku akcije odlično zaustavlja Alisson. Ochoa se istaknuo još jednom u 64. minuti susreta, golman Standarda ovaj put zaustavio je pokušaj Williana. Mogao je Neymar do drugog gola u 68. minuti susreta.

Dvije minute kasnije opet se iskazala odbrana Brazila. Guardado je ovaj put šutirao, a Casemiro je još jednom blokirao pokušaj Meksikanaca. Konačnih 2:0 Brazilci su postavili u 89. minuti susreta. Neymarov udarac nogom je odbranio Ochoa, ali je odbijenu loptu u mrežu poslao Roberto Firmino. Ostalo je do kraja susreta 2:0 za Brazil. 

Brazilci će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Belgija - Japan. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije