Bravo, majstore: Oporavljeni Turković poslao poruku navijačima Želje i Sarajeva

A. Sokolović
Bravo, majstore: Oporavljeni Turković poslao poruku navijačima Želje i Sarajeva
Foto: Arhiv / Almir Turković

Sredinom marta nogometnu Bosnu i Hercegovinu, ali i cijeli region, posebno Hrvatsku, potresla je vijest da je bivši reprezentativac Almir Turković doživio infarkt nakon čega je hitno operiran.

Almir Turković, srce

FK Željezničar poželio brzo ozdravljenje Almiru Turkoviću, legendi FK Sarajevo

Bivši igrači Sarajeva objavljuju fotke sa Almirom Turkovićem: Zeka, ozdravi nam ti!

Legenda FK Sarajevo, Almir Zeka Turković doživio infarkt, ugrađena mu dva stenta

Popularni Zeka pregrmio je najgore. Uspješno se oporavio i u razgovoru za Radiosarajevo.ba vratio se 20 dana unazad kada je sve počelo. 

"Stres, moj prijatelju... Od toga sve krene... Ja bih volio da nisam emotivan, ali ne može čovjek iz svoje kože. Sada sam OK, pijem lijekove... Malo prošetam. Gledam da svaki dan  pješke obiđem dva, tri kilometra. najviše volim kada je mir, ali me zovu... Svi, baš svi... Iz Hrvatske, Belgije, Francuske... ", priča Zeka za naš portal.  

Zahvaljuje se svima. Kaže da je imao na hiljade poziva, nakon što se saznalo šta mu se dogodilo. 

"Hvala svima... Znam ja da me raja nije zaboravila, a i oni znaju da sam živio ja za njih. Lijepo je vidjeti da vas ljudi paze i maze, ali bih najviše volio da se ovo nikada nije desilo. Znam da će oporavak biti težak, ali sam se naoružao strpljenjem. Zdravlje mi je u ovom trenutku najvažnije", priča nam Turković. 

Planirao je sa u subotu bude na Grbavici. Naravno, u ovom trenutku mu je najvažnije zdravlje i mnogo toga će u budućnosti zavisiti od toga. 

"Bez obzira na sve, nadam se velikoj utakmici. Hvala prije svega ljudima, igračima i navijačima Željezničara koji su me zvali, raspitivali se za moje zdravlje... To im nikada neću zaboraviti. Želim da i u subotu budu pravi, da dignemo gradski i vječiti derbi na viši nivo. Iz tog razloga pozivan navijače Sarajeva i Željezničara da naprave spektakl, da gledamo utakmicu o kojoj će pisati i u regionu i u Evropi. Znam da imamo najbolje ljude na Balkanu, ali navijači su posebna priča. Oni su uvijek bili iznad, posebice Manijaci i Horde zla. Želim da uživamo i neka pokažu da su najbolji", podvukao je Turković za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije