Bravo, "Bh. dijamantu": Dva gola Edina Džeke za pobjedu Rome!

2
Radiosarajevo.ba
Bravo, "Bh. dijamantu": Dva gola Edina Džeke za pobjedu Rome!

U meču 6. kola italijanske Serije A fudbaleri Rome na Olimpicu su savladali Benevento rezultatom 5:2. Jedan od najzaslužnijih za pobjedu bio je bh. reprezentativac Edin Džeko koji je postigao dva gola!

Gosti su poveli preko Capranija (5), poravnao je Pedro (31), a do odmora je Džeko, na dodavanje Mkhitaryana, doveo Romu u vodstvo 2:1 u 35. minuti.

U nastavku je Lapadula poravnao na 2:2 u 55. minuti, no u posljednjih 20-ak minuta "Vučica" je razbila novajliju u ligi. Prvo je pogodio Veretout iz penala (69), Džeko je postigao svoj drugi gol u 77. minuti za 4:2, da bi i Pedro svojim drugim pogotkom završio seriju (5:2).

Mediji su iskopali zanimljiv podatak da je Edin Džeko postigao 14 golova u posljednjih 11 utakmica na Olimpicu protiv novajlija u ligi. Inače, kapiten bh. reprezentacije je večerašnjim golovima stigao do brojke od 108 pogodaka u dresu Rome.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije