Redsi i dalje u igri: Salzburg je bio hrabar, ali nije mogao ništa protiv Liverpoola

Radiosarajevo.ba
Redsi i dalje u igri: Salzburg je bio hrabar, ali nije mogao ništa protiv Liverpoola
Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba / Liverpool - RB Salzburg

Fudbaleri Napolija i Liverpoola putnici su u osminu finala Lige prvaka nakon što je okončano šesto kolo u grupi E.

Pošto se očekivao trijumf Napolija protiv Genka, Salzburg i Liverpool su i prije meča znali da će njihov duel odlučiti putnika u osminu finala.

Salzburgu je „igrala“ samo pobjeda protiv aktuelnog branioca titule, ali je Liverpool na kraju slavio rezultatom 2:0.

Nisu domaćini u Austriji bili bezopasni. Naprotiv, u nekoliko navrata u prvom dijelu prijetili su Haaland i Minamino, dok je s druge strane veliku šansu propustio Salah.

U drugom poluvremenu dvije minute su bile potrebne Liverpoolu da riješi sve dileme. Prvo je Naby Keita u 57. minuti glavom pogodio za vodstvo, a onda u narednom napadu Mohamed salah divno pogađa iz ‘mrtvog’ ugla za konačnih 0:2.

Tako je Liverpool prošao grupu sa prvog mjesta, a sa pozicije broj dva dalje ide Napoli koji je rezultatom 4:0 bio bolji od Genka.

U tom meču sve je bilo riješeno nakon prvih 45 minuta, a pravi šou napravio je Arkadiusz Milik sa tri gola do poluvremena.

Drugi dio meča donio je još jedan gol, pogodio je Dries Mertens sa bijele tačke, tako da Italijani sa drugog mjesta idu u nokaut fazu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije