Boston i Washington poveli u seriji

Fena
Boston i Washington poveli u seriji
Košarkarši Washington Wizardsa i Boston Celticsa ostvarili su prednost nad protivnicima u serijama koje se igraju na četiri pobjede prve runde playoffa sjevernoameričke NBA lige.

Nakon pobjeda na domaćem terenu Boston je poveo protiv Chicago Bullsa s 3:2, a istim rezultatom u seriji Washington je poveo protiv Atlanta Hawksa.

U domaćoj pobjedi protiv Bullsa (108:97), Celticse su predvodili Isaiah Thomas i Avery Bradley, obojica sa po 24 poena. U timu Chicaga istaknuo se veteran Dwyane Wade s 26 poena, 11 skokova i osam asistencija.

Utakmicu su odlučile vezane tehničke greške Wadea i Robina Lopeza manje od pet minuta do kraja utakmice, koje su pomogle timu Bostona da ode na nedostižnu razliku (104:89).

Bekovski par Washingtona John Wall i Bradley Beal kombinovano su postigli 47 poena u domaćoj pobjedi Wizardsa protiv Hawksa (103:99).

Hawksima nije pomogao ni odlični Dennis Schroder koji je imao učinak od 29 poena i 11 skokova, a pogodio je pet šuteva za tri poena. Paul Millsap je dodao 21 poen i 11 skokova.

Rezultati doigravanja:

Washington Wizards - Atlanta Hawks 103:99
(Washington vodi u seriji s 3:2)

Boston Celtics - Chicago Bulls 108:97
(Boston vodi u seriji s 3:2).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije