Grčka odnijela bod s Bilinog polja: Bezidejna partija Baždarevićevih izabranika

Radiosarajevo.ba
Grčka odnijela bod s Bilinog polja: Bezidejna partija Baždarevićevih izabranika
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine na stadionu Bilino polje, u šestom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, dočekala je reprezentaciju Grčke, a susret je završen bez golova.

Početno ispitivanje snaga trajalo je prvih deset minuta, a prvu pravu priliku na utakmici imao je Edin Višća. Krilni fudbaler odlično se ubacio s desne strane, stigao loptu, no Karnezis je istrčao na vrijeme, skratio ugao i odbranio Višćin šut.

U 18. minuti Miralem Pjanić je "odapeo" sa 30-ak metara, ali je grčki čuvar mreže i ovoga puta bio siguran. Udarcu veznjaka Juventusa prethodio je jedan zračni duel nakon kojeg je na travnjaku Bilinog polja ostao ležati Senad Lulić, kojeg je u 21. minuti zamijenio Kenan Kodro. Bila je to prinuđena izmjena za Mehmeda Baždarevića.

Zbog manjeg koškanja koje nakon oštrog starta nad Lulićem, glavni sudija utakmice Italijan Nicola Rizzoli pokazao je žute kartone Zukanoviću i Manolasu. Na novo uzbuđenje pred golom Helena čekalo se do 25. minute, a tada se nedovoljno zagrijani Kodro našao u izglednoj prilici, dobro je šutirao, ali Karnezis je ponovo spasio Grke.

Dvije minute nakon Kodrine šanse Grci su prvi put šutirali na Begovićevom golu, ali je lopta poslije udarca Zece otišla visoko preko gola. Nakon faula nad Džekom u 34. minuti, za koji je Rizzoli Papasthatopoulosu pokazao žuti karton, Pjanić je sjajno šutirao iz slobodnog udarca sa 30 metara, ali lopta je prošla nekoliko centimetra pored gola.

Četiri minute prije kraja prvog poluvremena dobro su kombinirali Kodro, Pjanić i Višća. Ipak, centaršut našeg desnog krila izblokirala je grčka odbrana. Grci su uglavnom pokušavali nakon standardnih situacija, no najbolju nakon kornera Manolas je upropastio lošim udarcem glavom. Poslije ubačaja veoma agilnog Kodre u posljednjim trenucima sudijske nadoknade, loptu je ispred Džeke u korner izbacio Papasthatopoulos.

Prvih deset minuta drugog poluvremena nije ponudilo nikakva uzbuđenja. U 60. minuti Ibišević pada u kaznenom prostoru Grčke, ali Rizzoli nije pokazao na bijelu tačku, što je izazvalo salvu zvižduka na Bilinom polju.

Uslijedilo je još deset "bezidejnih" minuta. Obje ekipe su mnogo griješile na sredini terena i ozbiljnijih prilika za postizanje gola jednostavno nije bilo. Grci su u Zenicu stigli da defanzivnom igrom osvoje bod i u potpunosti su uspjeli "ugasiti" kreaciju našeg tima.

Prvi šut u okvir gola u drugom poluvremenu smo vidjeli tek u 75. minuti. Džeko je šutirao s vrha kaznenog prostora, ali bio je to lak plijen za Karnezisa. Osam minuta prije kraja odbrana naše reprezentacije je u potpunosti "ispala", no našu sreću Mantalos nije uspio pogoditi Begovićevu mrežu.

Grčki fudbaler je mogao birati gdje će šutirati, ali loptu je poslao visoko pored gola. Samo dvije minute kasnije Karnezis sjajno brani nakon Džekinog šuta s 20 metara i izbija loptu u korner, a nakon kornera još jednom fenomenalno brani. Ovaj put je glavom šutirao Bičakčić. Ostalo je 0:0 do kraja susreta. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije