Bosfor će da gori: Navijači Galate na veličanstven način najavili derbi

Radiosarajevo.ba
Bosfor će da gori: Navijači Galate na veličanstven način najavili derbi
Foto: Twitter / Trening Galtasaraya
Veliki derbi u sklopu turske Superlige večeras će u 14. kolu odigrati Bešiktaš i Galatasaray. Duel je to dva od tri najveća kluba ove države.

Koliko je bitan ovaj duel navijačima i jednog i drugog tima svjedoči i činjenica da se na treningu Galtasaraya uoči ove utakmice pojavilo 40.541 navijač.

"Oni ga zovu pakao, mi kažemo da je raj. Žuto-crveni raj", napisano je u jednoj od objava na zvaničnom Twitter profilu Galatasaraya.

Fudbalere Galtasaraya na Vodafone Areni očekuje paklena atmosfera, a ekipa Fatiha Terima uoči ove utakmice ima i mnogo problema s povredama. Tako kod gostiju neće biti Akbabe, Aziza, Belhande, Donka, Gumusa, Ndiayea i Rodriguesa, dok je kod domaćih van terena sigurno Babel.

Kvota u kladionici Mozzart na pobjedu Bešiktaša u ovom susretu je 1.80, dok je kvota na pobjedu Galatasaraya 4.60. Kvota na remi je 3.60. Duel počinje u 18 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije