Bosanac na čelu engleskog kluba: Ako uđemo u Premiership, karta će koštati funtu

Radiosarajevo.ba
Bosanac na čelu engleskog kluba: Ako uđemo u Premiership, karta će koštati funtu
/ FOTO: The Times
Bradford City je trenutno četvrti tim trećeg ranga engleskog fudbala, a cilj kluba je da naredne sezone igra Championship.

Ono što je zanimljivo za našu sportsku javnost je da je na čelu kluba Edin Rahić, Nijemac s bh. korijenima, prenosi Sport1.ba.

Rahić je prošle godine kupio Bradford City zajedno s kolegom Stefanom Ruppom te su tako postali prvi Nijemci koji su vlasnici nekog kluba u Engleskoj.

Bradford je klub koji ima najjeftinije godišnje ulaznice s cijenom od 149 funti. Poređenja radi, prosjek u Premiershipu je 480 funti, a u trećem rangu 283 funte.

Stadion kluba prima 25.136 gledalaca, a Rahićev cilj je bio da privuče 20.000 gledatelja s novim cijenama ulaznica, jer kako i sam ističe - bolje je imati više gledalaca s manjim cijenama, nego manje s većim.

"Čak i s ovim cijenama možemo imati jak tim i takmičiti se, ako prodamo više od 18.000 ulaznica. Više ljudi na stadionu znači bolju atmosferu, što je 'strašnije' za timove koji nam gostuju. Manje cijene ulaznica znači da će navijači trošiti više novca u klupskom fan shopu. Prodali smo 12.000 dresova, što je nevjerovatno za tim iz našeg ranga takmičenja."

"Bradford je grad radničke klase te želimo te ljude na našem stadionu. Mi smo autsajderi i borimo se s velikim, zato nam treba 20.000 navijača na stadionu."

Klub je proveo samo dvije sezone u Premiershipu u historiji, a posljednja sezone je bila prije 27 godina (2000-2001). Klub se od tada nikada nije vratio u elitni rang, a ispadao je čak i u četvrti.

Rahić je obećao da će cijene ulaznica koštati samo jednu funtu ako Bradford ponovo uđe u Premiership.

"Ako pogledate cijene ulaznica u Premiershipu, a znate da klubovi dobivaju jako mnogo novca od TV prava, onda s pravom možete reći da su preskupe. Želim imati najbolju atmosferu u Engleskoj", rekao je Rahić za The Times i dodao:

"Naš san je igrati u Premiershipu. Ako uđemo, cijene ulaznica će biti jedna funta."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije