Borussia izvukla bod u Madridu za prvo mjesto u grupi, dalje idu Porto i Sevilla

Radiosarajevo.ba
Borussia izvukla bod u Madridu za prvo mjesto u grupi, dalje idu Porto i Sevilla
Okončana je grupna faza nogometne Lige prvaka utakmicama u grupama E, F, G i H.

Šest ekipa koje su igrale večeras već su ranije obezbijedile plasman u osminu finala najelitnijeg nogometnog klupskog takmičenja u Evropi, a to su - Juventus, Real Madrid, Borussia Dortmund, Monaco, Bayer Leverkusen i Leicester City.

Najzanimljivije je trebalo biti biti u Lyonu, u grupi H, gdje istoimena ekipa dočekala Sevillu, trostruke uzastopne prvake Evropske lige. Francuzima je bila potrebna pobjeda od dva gola razlike da bi se kvalificirali u knockout fazu Lige prvaka, međutim utakmica je završena rezultatom 0:0, tako da se dalje plasirala Sevilla.

U grupi G je također bilo interesantno, jer do večerašnjih utakmica ništa nije bilo gotovo, kada je u pitanju druga pozicija na tabeli. Porto je u toj grupi dočekao Leicester City i pobijedio sa velikih 5:0 i prošao dalje, dok je Kopenhagen gostovao kod ekipe Bruggea i slavio pobjedu od 2:0. 

 Real Madrid i Borussia Dortmund odigrali su sjajan meč a konačni rezultat glasio je 2:2, na osnovu kojeg će Borussia ostati prva sa 14 bodova, dok Real s pozicije broj dva čeka rivala u osmini finala Lige prvaka.

Juventus je u posljednjem kolu ugostio zagrebački Dinamo i u jednoj jako slaboj utakmici je slavio s 2:0. Vodeći gol na meču postignut je u 52. minuti. Gonzalo Higuain je pogodio za 1:0, da bi pobjedu Juventusa potvrdio Rugani nakon asistencije Pjanića u 73. minuti meča.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije