Bordo dame u Ligi prvaka: SFK danas protiv londonskog Chelseaja

Fena
Bordo dame u Ligi prvaka: SFK danas protiv londonskog Chelseaja
Foto: Faruk Zametica / Radiosarajevo.ba / Posljednji trening SFK Sarajevo pred Chelsea
Nogometašice SFK Sarajevo 2000 danas na Koševu dočekuju ekipu engleskog Chelseaja u prvom susretu šesnaestine finala Lige prvaka.

Trenerica bosanskohercegovačkog prvaka Samira Hurem kazala je da je klub iz Londona apsolutni favorit, ali da očekuje da se njena ekipa, koja četvrti put igra u ovoj fazi takmičenja, predstavi u najboljem svjetlu.

"Chelsea je prošle sezone igrao u polufinalu Lige prvaka. Većina igračica nastupa za reprezentaciju Engleske, a ostale su reprezentativke drugih zemalja. Radi se o jednom velikom i snažnom profesionalanom timu koji se sigurno može porediti s njihovom muškom ekipom. Fizički su dominantne i individualno izuzetno jake. Nažalost, ne možemo se mjeriti sa njima. Mi smo još u razvoju, a kod njih je totalni profesionalizam. Želimo da onemogućimo Chelseaju da postigne ono po što dolazi ovdje", rekla je Hurem.

Kapiten ekipe Alisa Spahić istakla je da su igaračice SFK Sarajevo izuzetno motivisane za predstojeći susret.

"Pripremile smo se i analizirali protivnika. Sigurno da ćemo namučiti Chelsea. U grupnoj fazi smo pokazale da imamo kvalitet", izjavila je Spahić.

Susret SFK Sarajevo - Chelsea igrat će se danas od 16 sati na stadionu "Asim Ferhatović Hase", a revanš je na programu 26. septembra u Londonu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije