Borac i Sarajevo podijelili bodove u tvrdoj utakmici u Banjoj Luci

Radiosarajevo.ba
Borac i Sarajevo podijelili bodove u tvrdoj utakmici u Banjoj Luci
/ FOTO: FK Sarajevo
Fudbaleri Borca i Sarajeva remizirali su u dosta tvrdom susretu šestog kola Premijer lige BiH u Banja Luci. Bod je Borcu donio Mahir Karić sjajnim golom u 77. minuti susreta.

Ne mogu timovi večeras biti previše nezadovoljni rezultatom, koliko mogu biti prikazanom igrom. Jer koliko god da će i jedni i drugi misliti da su zaslužili pozitivan rezultat, realno je reći da su oba tima više pokušavala da se bave destrukcijom protivničke igre, nego što su pokušavali i sami igrati dobar fudbal, piše Sport1.

Borac je agresivnije otvorio utakmicu i stvorio je nekoliko polušansi već na samom početku meča, a blizu postizanja gola bio je Mladen Veselinović, čiji udarac odlazi malo preko gola.
Pavlović je bio na visini zadatka u nekoliko uzastopnih situacija u prvih 15 minuta susreta, a Sarajevo je u 15. minuti konačno istrčalo prvi ozbiljniji napad, kada je po lijevoj strani prošao Almir Bekić, ali njegovi saigrači nisu ispratili ovu situaciju.

Sarajevo je potom zaigralo nešto bolje, ali nije moglo previše ozbiljno zaprijetiti golu Borca. Ipak, kad god je griješilo Sarajevo, griješio je i Borac, pa igra na Gradskom stadionu u Banja Luci nije bila previše dobra i navijači nisu mogli uživati u prikazanom ni sa jedne strane.

Do kraja poluvremena, oba tima su imala još po nekoliko šansi iz prekida, ali rezultat se nije mijenjao i na odmor se otišlo sa mršavih, ali istovremeno i sasvim realnih 0:0.

Sarajevo je od početka drugog dijela bilo bolji tim, ali po običaju je teško stvaralo šanse za postizanje gola. Postalo je vrlo rano jasno da bi večerašnji derbi mogao biti odlučen poslije prekida, a u 51. minuti, gosti su i poveli nakon centaršuta iz kornera, koji je u gol pretvorio Marko Mihojević jako preciznim udarcem glavom.

Borac je bio izgubljen nakon primljenog gola i pokušavao je nadoknaditi nedostatke u igri agresivnim pristupom, a to je donijelo podizanje tenzija sa obje strane, pa se umjesto kvalitetnog fudbala na terenu gledala kvalitetna borba sa mnoštvom žutih kartona i prekida.

Fudbal se nije igrao, a Borac je dvadesetak minuta do kraja susreta uvezao nekoliko šansi iz prekida, a potom i sjajan šut rezerviste Bojana Burazora sa distance, no Pavlović je sjajno intervenisao nakon ovog pokušaja. Ipak, bila je to najava povratka Borca u utakmicu, a gostujući tim je bio jako naivno postavljen u 74. minuti, kada je domaći tim stigao do poravnanja.

Sjajnu dubinsku loptu za Karića poslao je Mladen Veselinović, a napadač Borca je uspio zadržati distancu između sebe i oba štopera Bordo tima, koji su mogli samo pogledom pratiti njegov prijem lopte i sjajan udarac koji je bio neodbranjiv za golmana gostiju Bojana Pavlovića.

Do kraja susreta nije bilo previše opasnih situacija ni pred jednim golom, a meč je okončan konačnim rezultatom 1:1, kojim je Borac stigao do 10 bodova, dok je Sarajevo ostalo u donjem dijelu tabele sa svega pet bodova iz šest kola.


FK Borac - FK Sarajevo 1:1 [Golovi] by watch-it-now

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije