Boccaccini: Nastup u BiH bio je sjajno iskustvo, najbolji na nivou serije B

J. M.
Boccaccini: Nastup u BiH bio je sjajno iskustvo, najbolji na nivou serije B
U intervjuu za italijanski TMW radio bivši stoper Željezničara Matteo Boccaccini govorio je o jednogodišnjem iskustvu u Bosni i Hercegovini.

"U Željezničaru me doveo Miloš Kostić s kojim sam radio u Sloveniji. Odlazak u  BiH bio je pun pogodak, sjajno iskustvo", kaže Boccaccini i dodaje da je naučio i nešto bosanskih riječi.

Novinare je zanimalo koje su razlike između italijanskog i bh. fudbala.

"Atmosfera je užarena, derbi između Željezničara i Sarajeva je pravi praznik, mamac za gledatelje. Na tehničkom nivou liga je dobra, prve 3-4 ekipe mogu se takmičiti u italijanskoj seriji B. Fizički je teže, postoje značajne razlike", objašnjava bivši fudbaler Želje.

A kada upoređuje slovensku i bosansku ligu?

"Bosanska liga je kvalitetnija, ali otežana činjenicom da zemlja nije dio Europske unije, pa se slabo vidi u inostranstvu. U Italiji niko ne zna za bh. ligu, iako je, recimo, bila odskočna daska za Edina Džeku."

Na pitanje o igračima koji su mu se svidjeli u  BiH i možda bi imali mjesta na Apeninima, Boccaccini odgovara:

"Svidio mi se Mićo Kuzmanović koji je imao ponude iz Italije, ali je odabrao da ostane u BiH i potpisao za Sarajevo. Dobar je i moj bivši suigrač Ivan Lendrić koji prelazi u redove francuskog drugoligaša Lensa", rekao je Matteo Boccaccini, bivši fudbaler Željezničara u intervjuu za TMW radio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije