Ćiro Blažević u svom stilu: Glava je bosanska, srce junačko, ali udes je bio žestok

A. Sokolović
Ćiro Blažević u svom stilu: Glava je bosanska, srce junačko, ali udes je bio žestok
Arhiv / Ćiro Blažević

Mislio sam da će sve ovo proći... Otići od mene za dan, dva nakon nesreće, ali situacija nije nimalo bolja. Čvoruga na glavi je i dalje prisutna, pokušavam oblogama da to spadne. Nadam se da će ove terapije koje sam dobio od doktore donijeti neki rezultat. Možda treba vremena.

To je za Radiosarajevo.ba kazao Miroslav Ćiro Blažević, bivši selektor Hrvatske i Bosne i Hercegovine, koji je u subotu oko 22 sata u Zagrebu doživio tešku saobraćajnu nesreću.

Ćiro nakon nesreće: Kod doktora sam, jedan problem me veoma brine

Miroslav Ćiro Blažević, jedan od najvećih trenera s ovih prostora i nekadašnji selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, večeras je zabrinuo brojne prijatelje i obožavatelje nakon što je došla informacija da je imao saobraćajnu nesreću u Zagrebu. Prve informacije su bile dobre, ali je ubrzo stigla vijest da je Blažević prebačen u ambulantu, na daljnje pretrage.

Podsjetimo, tu noć je ba Ćirin Smart naletio je Ford Focus kojeg koristi kompanija Uber, a do sudara je došlo na raskrsnici Berislavićeve i Gajeve ulice. 

Na naše pitanje kako se osjeća, Ćiro je u svom stilu rekao:

Iskren da budem, osjećam se je****. Sada me boli cijelo tijelo, a ne samo glava. Još sam u šoku, pokušavam se vratiti u normalu, ali sve mi teško ide. Neko će kazati „šta hoće Ćiro, neka privije rodni list, on ima 84 godine“, ali, sine moje, nije to baš tako. Glava je bosanska, srce junačko, ali udes je zaista bio žestok. Pa vidjeli ste fotografije moj Smarta. Totalno je uništen“.

Prema informacijama do kojih smo došli, vozač iz Ford Focusa završio je na psihijatrijskom pregledu nakon udesa sa Blaževićem.

„Tačno je to... Teško je to doživio šta se sve dogodilo nakon što je kroz raskrsnicu prošao i pored znaka STOP. Shvatio je da me umalo ubio, a rekao bih da je human čovjek“, iskren je Blažević.

Miroslava Ćiru Blaževića u Zagrebu udario automobil

Bivšeg selektora Fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i trećeplasiranog s Vatrenim na Mundijalu 1998. godine Miroslava Ćiru Blaževića večeras je u Zagrebu udario automobil, javili su hrvatski mediji. Blažević je dobio jak udarac u rame i glavu, ali nije hospitaliziran. "Sine, pokupio me s automobilom prije sat vremena u Gajevoj ulici, nije stao na znak "stop", on je kriv.

Nismo se trudili da razgovaramo mnogo o nogometu, jer se u govoru Blaževića osjećalo daleko veće razočaranje nego kada smo ispali od Portugala u kvalifikacijama za Mundijal 2010. kada je Ćiro bio na klupi Zmajeva.

„Pitate me za Prosinečkog? Ma šta da kažem... Čudno je to što podnosi ostavke i na kraju ostane. No, sve će se to dobro na kraju završiti i Robi će odvesti Zmajeve na Euro. Zaslužio je to kroz dobre nastupe u Ligi nacija“, kazao je Blažević za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije