Blaž Slišković: Ne smijemo olako shvatiti Čelik

Fena
Blaž Slišković: Ne smijemo olako shvatiti Čelik
/ Fena
Nakon reprezentativne pauze domaće nogometno prvenstvo nastavlja se u subotu i nedjelju utakmicama 7. kola Premijer lige BiH.

Lider prvenstva i aktuelni prvak Bosne i Hercegovine ugostit će na svom terenu zenički Čelik. 

"Ne smijemo olako shvatiti Čelik. To sada nije ista ekipa s početka sezone kada su imali puno problema. Konsolidirali su se, kvalitetnije igraju, doveli su i nekoliko ozbiljnih pojačanja. Očekujem da će igrati defanzivnije, čekati svoju priliku iz kontranapada, a mi moramo maksimalno koncentrirani ući u utakmicu i ako tako bude vjerujem da dobar rezultat neće izostati", kazao je trener Plemića Blaž Slišković na konferenciji za novinare.

Pauzu u prvenstvu Zrinjski je iskoristio za sudjelovanje na prijateljskom turniru u Vinjanima, gdje je poražen nakon jedanaesteraca od hrvatskog prvoligaša Rudeša (u 90 minuta igre nije bilo golova), a zatim je s visokih 5:0 nadigrao niželigaša Vinjane.

"Na tom turniru dobili su priliku igrači koji su manje igrali na početku prvenstva. Neki igrači iskoristili su tu priliku da se nametnu, neki, na žalost, nisu. Uglavnom, zadovoljan sam prikazanim i sada imam jasniju sliku trenutne forme pojedinaca i na koga mogu računati u predstojećim prvenstvenim susretima", kazao je strateg Mostaraca.

Dodao je kako je proteklih dana radio i na ispravljanju nekih taktičkih propusta koji su njegovi igrači pokazali u prvih šest kola.

"Radi se, prije svega o propustima u obrani. Konkretno, u utakmici u Vitezu primili smo dva gola nakon individualnih pogrešaka. Kao klub koji konkurira za sam vrh tabele takve si greške više ne smijemo dopustiti", kazao je Slišković.

Što se tiče igračkog kadra za utakmicu protiv Čelika, Katanec, Filipović i Stojkić imaju manjih zdravstvenih problema, no Slišković vjeruje kako će sva trojica biti spremna za igru.

Trener Zrinjskog najavio je kako bi u prvoj postavi moglo doći do nekih promjena na poziciji zadnjeg veznog, dok će obrana i napad ostati isti.

"Handžić je zabio četiri gola Vinjanima i vidi se da se radi o kvalitetnom napadaču na kojega mogu računati, ali ja sam zadovoljan kako je prednji red do sada izgledao s Filipovićem, Bilbijom, Todorovićem i Jovićem, i za sada ih ne mislim mijenjati. Eventualno razmišljam o nekim izmjenama na dvije pozicije zadnjeg veznog, ali o tome ću odlučiti pred samu utakmicu", kazao je Slišković.

Nakon šest odigranih kola, s pet pobjeda i 15 bodova, Zrinjski se nalazi na prvom mjestu prvenstvene tabele, dok je Čelik predzadnji s 4 boda.

Utakmica Zrinjski – Čelik igra se u subotu, s početkom u 19.30 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije