Bjelica nakon šokatnog remija Dinama: VAR je cirkus i nešto skandalozno!

Radiosarajevo.ba
Bjelica nakon šokatnog remija Dinama: VAR je cirkus i nešto skandalozno!

Nogometaši Dinama i Šahtara (3:3) odigrali su nevjerojatnu utakmicu četvrtog kola grupe Lige prvaka.

Zagrepčani su do posljednje minute imali prednost od 3:1, ali su u sudijskom vremenu sve  to prosuli. 

Suze u Maksimiru: Nevjerovatno šta je prokockao Dinamo

Četvrto kolo Lige prvaka zaključeno je utakmicama u grupama A, B, C, D nakon kojih su Juventus, Bayern i PSG osigurali plasman u osminu finala. Nama najzanimljivije su bile utakmice klubova iz bivše Jugoslavije, pogotovo zagrebačkog Dinama koji je protiv Šakhtara prokockao pobjedu koja bi ga skoro sigurno odvela u osminu finala.

Nenad Bjelica, trener Dinama, komentirao je šokantni meč za HTV nakon susreta. 

"Zaslužili smo pobjedu, bili smo bolji. Čestitam dečkima."

Rano ste i jeftino primili gol nakon čega ste promijenili taktiku?

"Kod prvog primljenog gola smo loše stajali na terenu. Ispala nam je ne samo obrana, nego i veza. Ali općenito smo slabo stajali na terenu, ne samo prilikom tog gola. Nakon što smo primili gol prešli smo na 4-2-3-1 i bolje smo izgledali. Morali smo to napraviti jer oni su nas razvlačili po krilima, a očekivali smo ih u centrali. Promjenom taktike željeli smo im se zavući između linija."

Sporne situacije s Petkovićem i Ademijem u kaznenom prostoru?

"Ako ne žele gledati to, što će nam taj VAR! Ja uvijek govorim da je VAR obično s*anje! Ubija emocije, ubija igru. To je cirkus. Pogledajte koliki je cirkus u Engleskoj. U Italiji je tek najveći cirkus! I dalje se tumačenje spornih situacija svodi na interpretaciju. Čemu onda to? Ukinite onda VAR! Ja sam apsolutno protiv VAR-a, on ubija emocije, ubija nogomet."

Kako ste u sudijskoj nadoknadi izgubili veliku prednost 3:1?

"Oni su sve bacili u napad. Tako su iz jednog centaršuta zabili, a onda je došao i taj penal."

Komentar na penal za Šahtar?

"Zašto imamo VAR? Kada u ovoj situaciji sudac prvo svira za faul na Taisonu, a onda vraća na nešto drugo, ali na ono što nije bilo, a to je prekršaj Đire. Da se razumijemo, prekršaj Teophilea na Taisonu je bio i to je bio čisti penal, ali stvar je u tome da je sudac gledajući snimku to okrenuo i dao penal za drugu situaciju, u tome je stvar! VAR je cirkus i nešto skandalozno! Rekao sam to kada sam radio u Poljskoj, evo i sada ću u Hrvatskoj i u Ligi prvaka.", kazao je Bjelica. 

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije