Bizarna odluka: Trener dobio otkaz nakon što je njegova ekipa pobijedila sa 27:0

Radiosarajevo.ba
Bizarna odluka: Trener dobio otkaz nakon što je njegova ekipa pobijedila sa 27:0
Twitter / Massimiliano Riccinini

Trener omladinaca italijanskog kluba Inviktazuro Massimiliano Riccinini otpušten je poslije pobjede njegove ekipe sa 27:0, jer u klupskom rukovodstvu smatraju da je postavio loš primjer djeci i pokazao da ne poštuje protivnika.

Mladi tim ekipe Inviktazuro pobijedio je Marinu kalčo sa 27:0, a to se nije svidjelo upravi kluba.

"Saznali smo s iznenađenjem i žaljenjem rezultat meča, u kojem je naša juniorska selekcija postigla Marini 27 golova. Protivnik se uvijek mora poštovati, a danas se to nije dogodilo. Kao predsjednik, iskreno se izvinjavam FK Marina. Prenosim da je naš Upravni odbor jednoglasno odlučio otpustiti gospodina Ričinija. Naši treneri moraju imati zadatak obučavati i, prije svega, školovati djecu. To se danas nije dogodilo", istaknuo je predsjednik Inviktazura.

Ubrzo zatim, stiglo je i objašnjenje trenera Riccininia.

"Niko u Inviktazuru nije razmišljao o namjernom ponižavanju ili ismijavanju protivnika. Igrali smo potpuno fer. Juniori su dovoljno stari da razumiju situacije na terenu. Postići 27 golova nije nedostatak poštovanja. Pravi poraz je vidjeti koliko licemjerja, banalnosti i siromaštva uma iziđe bez saznanja o činjenicama", izjavio je trener.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije