Bivšoj zvijezdi Bayerna VAR poništio šest golova u tri utakmice

Radiosarajevo.ba
Bivšoj zvijezdi Bayerna VAR poništio šest golova u tri utakmice
Foto: EPA-EFE / Mario Gomez nema sreće sa VAR tehnologijom

Proslavljeni njemački napadač Mario Gomez najveća je ‘žrtva’ VAR-a u posljednje vrijeme. Vjerovali ili ne, Gomezu je na tri utakmice poništeno čak šest pogodaka nakon konsultovanja VAR tehnologije, a nekadašnji prvak svijeta kritikovao je poništavanje golova zbog nekoliko centimetara.

“Šesti put mi se dešava da VAR poništava pogodak zbog nekoliko centimetara. Kada vidite gdje je lopta, a gdje moje koljeno, niko me ne može uvjeriti kako sam u nedozvoljenoj poziciji. Napadač kao ja zavisi o centaršutevima i igra na ivici ofsajda već 20 godina, a sada me kažnjavaju voljom neke treće osobe”, kazao je Gomez za njemački Sky, prenosi SCSport.

“Trebali bi kupiti ‘hrpu’ Mesija koji će pobjeći s loptom od centra i tako davati pogotke, a mi moramo znati da ljudi na stadion dolaze jer žele vidjeti pogotke. Možda je zabavno nekom sudiji koji sjedi u podrumu i kojem sam dosadio poslije 20 godina u fudbalu, ali meni nije”, istakao je Gomez.

Gomez je u karijeri, između ostalog, igrao za Bayern i Fiorentinu, a trenutno brani boje Stuttgarta.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije