Bivši Zmaj stigao na Grbavicu: Željezničar se pojačao za novu sezonu

Radiosarajevo.ba
Bivši Zmaj stigao na Grbavicu: Željezničar se pojačao za novu sezonu
Foto: FK Željezničar / Mehmed Alispahić: Potpisao ugovor na dvije godine

Sada već bivši fudbaler tuzlanske Slobode, Mehmed Alispahić, novi je fudbaler Željezničara, a s našim Klubom potpisao je dvogodišnji ugovor.

Mehmed Alispahić rođen je 24. novembra 1987. godine u Bugojnu. Karijeru je počeo u bugojanskoj Iskri, a potom prešao u Šibenik gdje je igrao s Erminom Zecom i nakon dobrih nastupa uslijedio je transfer u zagrebački Dinamo gdje se zadržao godinu i pol. Nakon Dinama, Mehmed prelazi u Rijeku, a nakon dvije godine dolazi u Sarajevo. Potom je ponovo obukao dres Šibenika, a prošle godine stigao je u Slobodu za koju je u protekloj sezoni odigrao 24 utakmice.

"Imao sam dobru prošlu sezonu, posebno prvi dio. Dolazim u veliki klub i imam velike obaveze kao i svi igrači. Trudit ću se da dam maksimalno sve od sebe i nadam se dobrim partijama. Drago mi je da sam ponovo zajedno s Erminom, treći put u karijeri, nadam se nastavku naše dobre saradnje i jedva čekam trening", kazao je Alispahić.

Bivši A reprezentativac BiH osvojio je titulu prvaka BiH, dva prvenstva Hrvatske i dva trofeja kupa ove zemlje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije