Bivši selektor Baždarević progovorio o Luliću i njegovim kolačima u reprezentaciji

A. Sokolović
Bivši selektor Baždarević progovorio o Luliću i njegovim kolačima u reprezentaciji
FOTO: AA / Mehmed Baždarević

Ne prestaje se dizati prašina u sportskoj javnosti Bosne i Hercegovine, nakon što se pojavio snimak s utakmice Inter – Lazio (0:1), na kojoj je kamera slučajno snimila razgovor bivšeg reprezentativca Zmajeva Senada Lulića i golmana Slovenije Samira Handanovića.

Lulić u razgovoru sa Slovencem: Kod nas je reprezentacija odmor, jedeš kolače...

Burne reakcije navijača BiH na izjavu Lulića: Stopom sam zbog tebe išao u Zenicu

Nakon što su se društvenim mrežama oglasili navijači BiH, popularni BH Fanaticosi, redakcija portala Radiosarajevo.ba kontaktirala je bivšeg selektora Zmajeva Mehmeda Baždarevića, koji je vodio reprezentaciju u vrijeme dok je Lulić nosio dres A-tima BiH.

Podsjetimo, Lulić je Handanoviću, rekao da je on na pripreme reprezentacije BiH dolazio “kao da stiže na odmor, uz kolače i druženje sa porodicom”, što je izazvalo burnu reakciju kod simpatizera Zmajeva.

“Kod nas je reprezentacija kao da dođeš malo na odmor. Jedeš kolače, porodica, pokloni… onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas”, rekao je Lulić, na šta mu je Handanović odgovorio:

“Kod nas nije bilo tako. Kod nas je bilo ozbiljno”.

Baždarević se nije mnogo iznenadio na izjavu Lulića, ali nije ni želio gasiti požar koji je izazvao bivši član reprezentacije BiH.

„Imao sam priliku sve pročitati, ali i vidjeti sporni snimak. Mogu samo kazati da je Senad Lulić, u vrijeme kada sam ja bio selektor, bio profesionalac. Ponašao se tako. Poštovao je disciplinu i sve svoje obaveze je obavljao na vrijeme, nijednom se nije pobunio na neku moju odluku. Meni su često prigovarali da sam strog, ali to nema veze sa istinom”, kazao je Baždarević za naš portal.

Popularni Meša kaže da je na priprema bilo i kolača i sladoleda, ali da ih sa Luliće nije konzumirao.

"Lulić je bio profesionalac 200 posto. Ne samo on, već i ostali igrači koji su bili u reprezentaciji u vrijeme kada sam bio selektor. To je za mene završena priča i svi mi imamo pametnijeg posla od toga da razmišljamo šta je Lulić s tim kolačima htio kazati", podvukao je Baždarević za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije