Bivši reprezentativac Hrvatske i dugogodišnji član Hajduka novi fudbaler Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Bivši reprezentativac Hrvatske i dugogodišnji član Hajduka novi fudbaler Sarajeva
Foto: FK Sarajevo / Mirko Oremuš

Fudbalski klub Sarajevo nastavio je da se pojačava, a novo ime na stadionu Asim Ferhatović Hase je Mirko Oremuš. Bivši mladi reprezentativac Hrvatske i dugogodišnji član Hajduka, s kojim je osvojio i dva Kupa Hrvatske u Bordo tim dolazi kao slobodan igrač iz izraelskog Hapoel Raanana.

Oremuš je posljednje tri sezone proveo u Izraelu, a sa prvakom Bosne i Hercegovine potpisao je ugovor na dvije godine.

"Sretan sam povodom realizacije transfera. Znam da je ekipa ostvarila veliki uspjeh u protekloj sezoni, dat ću sve od sebe da pomognem svojim saigračima i ove sezone. Sarajevo je veliki klub, svjestan sam gdje dolazim ali isto tako da ću morati zaslužiti svoje mjesto u ekipi", rekao je Oremuš nakon potpisa ugovora sa Sarajevom.

Oremuš je rođen 6. septembra 1999. godine, igra na poziciji centralnog veznog. Ranije je igrao za Hajduk, Hapoel Tel Aviv, Hapoel Acre, RNK Split, H. Ashkeleon i Hapoel Raanana.

"Dajemo sve od sebe da nađemo igrače koji su kvalitetni i koji će se uklopiti u naš sistem igre. Nije dovoljno da je to dobar fudbaler, veoma važno je i kako će funkcionisati sa ostatkom ekipe. Oremuš je dokazano kvalitetan igrač koji će nadam se u narednom periodu svojim partijama to i dokazati našim navijačima", rekao je nakon postignutog dogovora Emir Hadžić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije