Bivšem golmanu Dinama i Bayerna nakon nesreće oduzete obje noge i lijeva ruka!

Radiosarajevo.ba
Bivšem golmanu Dinama i Bayerna nakon nesreće oduzete obje noge i lijeva ruka!
Arhiv / Ilustracija

Golman hrvatskog kluba Radnika iz Križevaca Karlo Sokač (19) doživio je tešku saobraćajnu nesreću, poslije novogodišnjeg slavlja.

Talentirani čuvar mreže bio je u automobilu koji je izletio sa ceste, pretrpio je tešku povredu pršljenova, oduzete su mu obje noge i lijeva ruka. 

Kako prenosi Prigorski.hr, Karlo se s dvojicom prijatelja na Silvestrovo deset minuta prije ponoći uputio s jedne novogodišnje zabave na drugu kad je njihov BMW, bjelovarskih registarskih oznaka, u ulici Radnički dol zbog neprilagođene brzine sletio s ceste u putni kanal i punom brzinom udario u betonski stup.

Karlo Sokač (19) doživio je tešku saobraćajnu nesreću - undefined

Foto: Prigorski.hr: Karlo Sokač (19) doživio je tešku saobraćajnu nesreću

Sokač je branio u omladinskoj školi zagrebačkog Dinama prije nekoliko godina, a bio je i na probi u slavnom Bayernu iz Munchena.

Šampion Hrvatske ga je angažirao iz Slaven Belupa, a skauti Modrih su ga primijetili na međunarodnom turniru u Ivanić Gradu, gdje je osvojio titulu najboljeg golmana turnira.

Tada ga je u susretu ekipa do 12 godina na gol Križevčana s nepunih devet godina stavio trener Vedran Bukal

Nedavno je Sokač branio i protiv svog bivšeg kluba Dinama. Prije tri mjeseca tim sa Maksimira je pobjedom uveličao 110. rođendan križevačkog fudbala u prijateljskom meču protiv Radnika, ubjedljivo pobijedivši sa 7:0.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije