Bio je kandidat za selektora Zmajeva, a sada je blizu klupe Hajduka

Radiosarajevo.ba
Bio je kandidat za selektora Zmajeva, a sada je blizu klupe Hajduka
Foto: Facebook / Stadion Poljud u Splitu

Švedski nogometni stručnjak Sven-Göran Eriksson (70) jedan je od kandidata za preuzimanje klupe splitskog Hajduka, nakon što je Željko Kopić u četvrtak sa splitskim timom sporazumno raskinuo ugovor.

Čelnici kluba s Poljuda užurbano traže novo rješenje za vodstvo osmoplasirane momčadi hrvatskog prvenstva, a među kandidatima je Eriksson, koji je bio i kandidat za klupu nogometne reprezentacije BiH prije nego je izabran sadašnji kormilar Robert Prosinečki.

“Još čekamo odgovor s Poljuda, vidjet ćemo kako će se to rasplesti”, potvrdio je za nogometni portal Goal hrvatski menadžer Miroslav Bičanić.

Eriksson je triput sjedio na klupi reprezentacija (Engleska, Meksiko, Obala Bjelokosti), vodio niz poznatih klubova (Benfica, Roma, Fiorentina, Lazio, Manchester City, Leicester City…), nizao je trofeje među kojima su i Kup UEFA, Kup pobjednika kupova, a bio je i na klupi Benfice koju je odveo do finala Lige prvaka (te 1990. bio je to Kup prvaka), a posljednjih godina znanje prenosio u kineskom nogometu.

S druge strane, Kopić se jutros rastao od čelnika kluba.

"Živio sam Hajduk deset mjeseci najintenzivnije moguće, a rastanak je također bio upravo takav. Hvala predsjedniku Huljaju i cijelom klubu, mišljenja sam da je rastanak u ovom trenutku najbolje rješenje", izjavio Kopić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije