Bild: Hasan Salihamidžić u lovu na dva sjajna igrača, platit će ih 200 miliona eura

Radiosarajevo.ba
Bild: Hasan Salihamidžić u lovu na dva sjajna igrača, platit će ih 200 miliona eura
Foto: EPA-EFA / Navijači Bayerna

Nova krila su prioritet novom Bayernu nakon što su legende Ribery i Robben napustile klub kojem su proteklo desetljeće bili zaštitni znakovi. Sport Bild na naslovnici donosi da su Braco Salihamidžić i Uli Hoeness našli prvu opciju i prvu alternativu za lijevu stranu. Cijena? 200 miliona eura.

Dogovor postignut: Džeko odlazi iz Rome

Prvi pik im je Leroy Sane. Sjajni i mladi (23) igrač Manchester Cityja u taj klub došao je prije tri godine iz Schalkea uz odštetu od 50 miliona eura. Od tada je za najbolji klub Premier League odigrao 133 utakmice, pri čemu je 39 golova postigao, a 45 namjestio. Ali Guardiola ga sve češće ostavlja na klupi, a prošlog ljeta Low ga nije vodio na SP

Bayern mu nudi da povratkom u Njemačku revitalizira karijeru, a ključni ljudi njemačkog prvaka već su odradili prvu rundu pregovora s kolegama iz engleskog prvaka. Bayern je uvjeren da može platiti i odštetu koju traži City i plaću koja bi privukla Sanea. Sada je odluka na igraču koji je rekao da će je donijeti po povratku s odmora. Očekuje se da Bayern za Sanea ukupno (odšteta i plaća) plati između 175 i 200 miliona eura.

Sane u Cityju zarađuje 9,3 milijuna eura po sezoni. Klub mu nudi produljenje uz povišicu na 11 miliona eura godišnje, ali Sane traži 20. Bayern mu pak nudi 13 miliona godišnje, ali njemački mediji napominju da tu još ima prostora za manevar jer se riješio Riberyjevog raskošnog ugovora. 

Ako operacija dovođenja Sanea propadne, alternativa je godinu dana mlađi Ousmane Dembele. Bild piše da je Salihamidžić u pregovorima s njegovim agentom još od ožujka, a da je veliki fan ovog igrača i Bayernov predsjednik Karl-Heinz Rumenigge. Ukupna cijena Dembelovog transfera kretala bi se u gabaritima Saneovog. 

I ovdje je dakle riječ o sjajnom mladom krilu koje je prerano otišlo iz Bundeslige i nije se odmah najbolje snašlo u inozemnom velikanu. Barcelona je prije dva ljeta Borussiji Dortmund za Dembelea platila čak 125 miliona eura. Dembele je od tada odigrao 65 utakmica za Barcelonu, postigao 18 golova i asistirao za još 17, ali nema šanse da će igrati nakon što u klub ovog ljeta dođu Griezmann i povratnik Neymar. 

Također, Barcelona za plaćanje tih megazvijezda treba namaknuti novac prodajom nekolicine igrača, a Dembele je uz Coutinha najskuplja izlazna varijanta. 

Nijemci ističu da Salihamidžić i dalje nastoji dovesti još jedno mlado lijevo krilo, Calluma Hudson-Odoija (18) iz Chelseaja, neovisno o tome hoće li uspjeti transferi Sanea ili Dembelea. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije